Antalya’da, evliliklerini özel bir tarihte gerçekleştirmek isteyen pek çok çift “05.05.2025” tarihini tercih etti. Önceden nikâh randevusu almak için başvuruda bulunan 25 çift, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin nikâh salonunda düzenlenen törenle hayatlarını birleştirme fırsatı buldu.
Büyükşehir Belediyesi nikâh salonunda 05.05.2025 tarihi dolayısıyla yoğun bir ilgi yaşandı. Evliliklerini böyle anlamlı bir tarihte başlatmak isteyen çiftler, nikâh salonlarına akın etti. Antalya Büyükşehir Belediyesi Evlendirme Dairesi Başkanlığı’na kayıt yaptırmış 25 çiftin nikâh işlemleri, yarım saat aralıklarla gerçekleştirildi. Salon, bu yoğunluk nedeniyle bir an bile boş kalmadı. Ayrıca, nikâh memurları, benzer bir yoğunluğun 25.05.2025 tarihinde de yaşanacağını ve o tarihe 50’den fazla randevu alındığını ifade etti.
Evlilik tarihinin erkekler için önemli olduğuna dikkat çeken Barış ve Fadime İnan çifti, “Bu anlamlı tarihte hayatlarımızı birleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eşimle birlikte tarih seçerken, bu beşli tarihin 2025 yılına denk geldiğini gördük ve hemen tercih ettik. Evlilik tarihinin unutulmaması gerektiğini düşünüyorum, benim için çok iyi oldu. Bu süreçte bizlere sunduğu imkanlar için Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Orkun ve Rümeysa Çeliker çifti de, “05.05.2025 tarihini tercih etmekteki sebebimiz, bu tarihin evliliğimizde özel bir anlam taşıyacak olması. Bizim için de oldukça değerli bir an, bu nedenle mutluyuz” ifadelerini kullandı.