Antalya Falezlerinde İntihar Girişimi: Sevgilisiyle Tartışan Adam Uzun Süre İkna Edilmeye Çalışıldı

Antalya’da M.Y., sevgilisiyle yaşadığı tartışmanın ardından falezlerden atlamak isteyerek intihar girişiminde bulundu. İkna süreci 2,5 saat sürdü. Sevgilisi, “Sen beni rezil ettin” diyerek sitem etti. M.Y. başarılı bir şekilde kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Antalya'da M.Y., sevgilisiyle yaşadığı tartışmanın ardından falezlerden atlamak isteyerek intihar

Antalya’da sevgilisiyle yaşadığı bir tartışma sonrasında intihar girişiminde bulunan 39 yaşındaki M.Y., falezlerin kenarına çıkarak tehlikeli bir durum oluşturdu. Ailesi, sevgilisi ve polis ekiplerinin devreye girmesiyle birlikte yaklaşık 2,5 saat süren ikna çalışmaları sayesinde, genç adam intihardan vazgeçirildi. Sevgilisi, yaşananların ardından “Benim suçum seni sevmek mi? Cümle aleme rezil oldum,” diyerek duygularını dile getirdi.

Olay, Muratpaşa ilçesi Konyaaltı Caddesi’ndeki Atatürk Parkı’nda akşam saat 20.00 sıralarında gerçekleşti. Alınan bilgilere göre, tartışma sonrası M.Y. falezlerin kenarına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Durumu gören çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaptığı ihbar üzerine, sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi.

Polis ekiplerinin ilk müdahale girişimleri sonuç vermeyince, olayın çözümü için Emniyet Müdürlüğü’nden müzakereci polis çağrıldı. Bu süreçte M.Y.’nin babası ve yakınları da ikna çabalarına katılmak üzere olay yerinde bulundu. M.Y’nin sevgilisi gözyaşlarına hakim olamazken, ikilinin arasında zaman zaman sözlü tartışmalar da yaşandı.

Sevgilisi, “Sen beni cümle aleme rezil ettin. Benim suçum seni sevmek mi? Ben her zaman senin yanında oldum. Üç gündür evimden uzak duruyorum,” diyerek M.Y.’ye sitem etti. M.Y. ise, “Her şeye razıyım, yalanına da razıyım. Senin elini tutmak bile benim için önemli,” ifadeleriyle karşılık verdi.

Hava sıcaklığı akşam saatlerinde düştüğünde, müzakereci polis M.Y.’ye mont vererek, “Bende üşüdüm, hava çok soğuk. Seni düşünüyoruz, senin için buradayız. Bizimle biraz daha iş birliği yap,” şeklinde konuştu. Nihayetinde M.Y. ikna edilerek güvenli bir şekilde bulunduğu yerden çıkarıldı. Ambulansa alındığı esnada kısa bir zorluk çıkaran M.Y., sağlık ekipleri eşliğinde Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.