Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez’e İki Yeni Kreş Daha Açıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez’de Güneş ve Santral mahallelerinde yeni çocuk kreşleri açacak. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’ndan Ahmet Oğuz Dağlı, 2025-2026 eğitim yılı için hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Ön kayıtlar 17-25 Temmuz’da alınacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez'de Güneş ve Santral mahallelerinde yeni çocuk

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yeni Kreş Açılışları

Antalya’nın Kepez ilçesinde, Antalya Büyükşehir Belediyesi iki yeni çocuk kreşi ve gündüz bakımevi açma hazırlıklarını sürdürüyor. Güneş Mahallesi ve Kepez Santral Mahallesi’ndeki 100. Yıl Kreşleri’nin yapım süreci devam etmekte.

Yeni Kreşler ile Eğitim İmkanları Artıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kepez bölgesine eklenen bu yeni kreşlerle birlikte, merkezdeki kreş sayısını 7’ye, toplamda ise 19’a ulaştırmayı hedefliyor. Planlanan Kepez Santral 100. Yıl Kreşi 5, Güneş Kreşi ise 3 sınıfa sahip olacak. 36 ila 72 yaş aralığındaki çocukların eğitim alacağı bu kreşlerde, yemekhane, çeşitli etkinlik ve oyun odaları gibi olanaklar bulunacak. Kreşlerin 2025-2026 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Çocukların güvenliği ve sağlığı için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtiliyor. Sınıf yerleşimleri, izolasyon çalışmaları ve güvenlik kamera sistemleri gibi hazırlıklar titizlikle yürütülüyor.

“Yoğun İlgi ve Talep Var”

Devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Oğuz Dağlı, “Kreş sayısını arttırmayı sürdürüyoruz. Antalya’daki kreşlerimize olan ilgi büyük. Bu güvene karşılık olarak en yüksek standartlarda eğitim sunmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ön Kayıt Süreci Başlıyor

Dağlı, Kepez bölgesinde 2025-2026 eğitim-öğretim yılında açılacak olan yeni kreşlerin detaylarını da paylaştı. “Her iki kreşimizde titiz bir hazırlık süreci yürütüyoruz. Geçtiğimiz yıl 121 sınıfla yaklaşık 2 bin 500 çocuğa eğitim verdik. Yeni kreşler ile bu sayının 3 binlere ulaşmasını hedefliyoruz. Vatandaşlarımız, yeni dönem için ön kayıt başvurularını 17-25 Temmuz tarihleri arasında www.antalya.bel.tr adresinden online olarak gerçekleştirebilirler” dedi.