Pastaneye El Bombası Atan Şüpheli Tutuklandı
Adana’da yaşanan dramatik olayda, yüklü bir alacak meselesi sebebiyle bir kişinin öldürülmesi sonrası, alacaklıların kuzenini korkutmak amacıyla el bombasını pastaneye attıkları ortaya çıktı. Olayla bağlantılı olarak 16 yaşındaki çocuk, birlikte hareket eden diğer üç kişiyle birlikte polis tarafından yakalanarak tutuklandı.
Olayın Gelişimi
5 Haziran tarihi akşam saat 21:00’de meydana gelen olay, Seyhan ilçesindeki Yeşilyurt Mahallesi’nde gerçekleşti. İddialara göre, 16 yaşındaki şüpheli Ö.G., pastaneye doğru el bombasını atarak oradan kaçtı. Olayın hemen ardından ihbar üzerine harekete geçen Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kısa sürede şüpheliyi yakalamayı başardı. Ancak, yaşının küçük olması nedeniyle Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. O anların güvenlik kamerası görüntüleri de tespit edildi; görüntülerde şüphelinin bombayı attıktan sonra içeriye kaçan bir kişinin hızla uzaklaşması yer alıyor.
Azmettiricilere Operasyon
Olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği, el bombası atma eyleminin arkasını araştırmak amacıyla 470 saatlik yoğun bir kamera incelemesi gerçekleştirdi. Yapılan çalışma sonucunda, olayı azmettiren kişinin 42 yaşındaki S.S. olduğu belirlendi. Devam eden soruşturma ile K.K. (18) ve A.Ü. (54) isimli diğer şahıslar da tespit edilerek yakalandı.
Alacak Meselesi Yüzünden Gerilim
Elde edilen bilgilere göre, olayın 4 Nisan’da Ankara’da 70 milyon liralık alacak meselesi yüzünden öldürülen Özgür Üzer ile bağlantılı olduğu kaydedildi. İddialara göre, Üzer’in borcu, kuzeni Z.Ü.’den zorla tahsil edilmek istenince aralarında bir anlaşmazlık meydana geldi. Bunun sonucunda, şüphelilerin Z.Ü.’yü korkutmak için pastaneye Rus yapımı bir el bombası attıkları belirlenmiş oldu.
Olayla ilgili adli işlemleri tamamlanan dört şüpheli, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
EL BOMBAYI ATAN Ö.G.
AZMETTİRİCİ S.S.
K.K. DİĞER ŞÜPHELİ
A.Ü.
OLAY YERİ
OLAY YERİ
OLAY YERİ








