Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ankara’da Yavru Köpeklere Eziyet İddiasıyla Tutuklanan Doktor M.M.D.’nin Avukatı: “Köpekler Dışarı Çıktı”

    Ankara’da köpeklere eziyet iddiasıyla tutuklanan M.M.D. (28) duruşmasında köpeklerin kaçtığını ve olayın iddia edildiği gibi olmadığını savundu. Avukatı Süleyman Karacan, delil yetersizliği nedeniyle müvekkilinin beraat edeceğine inandığını belirtti. 9 Eylül’deki duruşmada tahliye talep edecekler.

    Ankara'da köpeklere eziyet iddiasıyla tutuklanan M.M.D. (28) duruşmasında köpeklerin kaçtığını

    **Ankara’da Köpek Ölümüne İlişkin Dava Devam Ediyor**

    Ankara’da sahiplenmiş olduğu yavru köpeklere eziyet ederek yaşamlarına son vermekle suçlanan M.M.D. isimli sanığın avukatı, müvekkilinin savunmasını açıkladı. Sanığın avukatı, köpeklerin evin penceresinden ve havalandırma boşluğundan kaçtığını belirterek, “Bu olayda köpek öldürme veya işkence yapma gibi iddialar tamamıyla yersizdir” ifadelerini kullandı.

    **Olayın Arka Planı ve Savunma Gelişmeleri**

    28 yaşındaki doktor M.M.D., komşularından sahiplenmiş olduğu üç yavru köpeği öldürme iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. M.M.D., ilk duruşmasına 7 Temmuz’da çıktı. Duruşma sırasında sanık, “Bahçemde bulunan kemiklerin koyun kemiği olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca bazı peçetelere sarılı diğer nesneler kardeşlerimin çocukken kesilen saçlarından oluşmaktadır” şeklinde bir savunma yaptı.

    **Köpekler Kaçtı mı?**

    Avukat Süleyman Karacan, İhlas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Müvekkilim köpekleri sahiplendi fakat bu köpekler pencereden ve havalandırmadan dışarı kaçtı. İddialar kesinlikle yanlış” dedi.

    Karacan, evin bahçesindeki kemiklerin büyükbaş hayvana ait olduğunu ve tanıkların gördüklerine dair somut bir bilgi veremediklerini belirtti. “Tanıkların kendi ifadeleri de görgü tanıklığının olmadığını ortaya koyuyor” şeklinde konuştu.

    **Gelecek Duruşma ve Tahliye Beklentisi**

    Bir sonraki duruşmanın tarihi 9 Eylül olarak belirlendi. Karacan, “Tahliye talebinde bulunacağız. 9 Eylül’deki duruşmada müvekkilimin mahkemeden tahliye olacağına inanıyorum. Bu süreçte 5 aya yakın bir tutukluluk durumu yaşanacak. Hayvanı kasten öldürmenin cezası belirlendiği takdirde 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası verilir, ancak müvekkilimin suçu ispatlanmadı” ifadelerini kullandı.

    Karacan, olayla ilgili delil eksikliği bulunduğunu ve müvekkilinin beraat edeceği konusunda iyimser olduğunu sözlerine ekledi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı