Ankara’da Sahte E-imza Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte elektronik imza kullanılarak usulsüz ehliyet ve eğitim sertifikası üretilmesine dair yürüttüğü soruşturmada 92 kişiyi gözaltına aldı.
Sahte Belgelerle Usulsüz İşlemler
Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından gerçekleştirilen operasyonda, kamu görevlilerine ait sahte kimlik belgeleriyle e-imza verme yetkisine sahip şirketlere başvurarak sahte elektronik imzalar üretildiği belirlendi. Bu sahte imzalar, usulsüz şekilde ehliyet ve eğitim sertifikası almada kullanıldı.
23 Kişiye Sürücü Belgesi, 72 Kişiye Sertifika
Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, yapılan geniş kapsamlı teknik analizler neticesinde, yasa dışı olarak üretilen e-imzalarla 33 kişinin sürücü belgesi ve 72 kişinin mesleki eğitim sertifikası almasının sağlandığını tespit etti.
Eş Zamanlı Operasyon Gerçekleştirildi
Bu sahte işlemleri yürütmesi sebebiyle 1 örgüt yöneticisi ile 18 örgüt üyesinin de aralarında bulunduğu toplam 125 kişiye yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 7 Ekim tarihinde 22 ilde eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 92 şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.