Ankara’da Kurban Bayramı Arefesinde Mezarlık Ziyareti
Ankara’da Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte mezarlıklar yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.
Başkentteki vatandaşlar, özellikle Karşıyaka Mezarlığı’nda sevdiklerini anmak amacıyla kabirlerini ziyaret etti.
Kurban Bayramı arefesinde, pek çok kişi, yakınlarının mezarları başında dua ederek, anılarında bir yolculuğa çıktı.
Dua ve Hatıralar
Annesini ziyarete giden Umut Eraslan, bu bayramda ailesiyle bir araya gelemediği için mezarlık ziyaretlerini gerçekleştirdiğini belirterek, “Bayramlar, sevdiklerini anmanın önemli bir fırsatı. Ben annemi kaybettim, bu vesileyle ona güzel dualar edip, onunla güzel duygularla bir araya geldik,” dedi.
Büyüklerin Yokluğu Bayramların Tadını Kaçırıyor
Yanında eşiyle birlikte mezar ziyareti yapan Hanifi Çelik, “Annem ve babam vefat ettikten sonra buradayız. Büyüklerimiz yanımızda olmayınca bayramların tadı da kalmıyor. Artık, hayatını kaybedenler için bu tür ziyaretlerde bulunarak kutlama yapıyoruz; onların mezarını ziyaret edip ellerini öpmek, benim için bayramların anlamını oluşturuyor. Eski bayramların tadı tuzu kalmadı, onlarla birlikte olan zamanlar daha güzeldi,” şeklinde duygularını dile getirdi.
Hüzünlü Bir Bayram
Selda Çelik ise, “Bu bayram biraz buruk geçiyor. Her yıl birlikte olduğumuz sevdiklerimizle kurduğumuz birliktelik artık yok. Eskiden evlerde kalabalık bir bayram geçiriyorduk ama artık o günler geride kaldı. Yine de elimizden geleni yaparak bayramlarımızı iki rekat farzı yerine getirerek değerlendirmeye çalışıyoruz,” ifadelerini kullandı.