Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da kendine kayık yapan Abdülmetin Çökmez, Koyunbaba Barajı’nda ilginç gezintiler gerçekleştiriyor.

Ankara’da yaşayan Abdülmetin Çökmez, hurda buzdolaplarından motorlu bir kayık yaparak Koyunbaba Barajı’nda nehir gezintilerine çıkıyor. Ailesinin endişelerine rağmen kayığı başarıyla kullanmaya devam eden Çökmez, bu yaratıcı girişimiyle dikkat çekiyor.

Ankara'da yaşayan Abdülmetin Çökmez, hurda buzdolaplarından motorlu bir kayık yaparak

Koyunbaba Barajı’nda İlginç Gezi Projesi

Ankara’da yaşayan Abdülmetin Çökmez, hurda buzdolaplarından yaptığı kayıkla Koyunbaba Barajı’nda keyifli geziler yapıyor. Yaklaşık bir ay önce bu ilginç projeye başlayan Çökmez, çevresindeki insanların şaşkın bakışları arasında barajda tur atmanın tadını çıkarıyor.

İlginç Proje ve Aile Desteği

Sincan ilçesinde yaşayan ve fırsat buldukça Çankırı’daki Koyunbaba Barajı’nın yakınındaki bahçesine giden kombi servisi uzmanı Abdülmetin Çökmez, zaman içinde kendini teknolojiye ve el işlerine adamış. Kendi imkanlarıyla bir kayık yapma fikrini hayata geçiren Çökmez, ailesinin ve arkadaşlarının bu duruma başlangıçta olumsuz yaklaştığını belirtti. “Ailem, ‘Boğulursun, ölürsün’ gibi sözler söylediler” şeklinde ifadelerde bulunan Çökmez, bu olumsuz düşüncelere rağmen projeye devam etti.

Uygun Fiyata Kayık Yapma Kararı

“Önceden bir pedallı bisikletim vardı fakat kayboldu. Bu nedenle, hem maliyet açısından daha uygun hem de kaybolma riskini ortadan kaldıracak bir kayık yapmaya karar verdim. İki adet hurda buzdolabını iş karşılığında aldım ve onları birleştirerek motorlu bir kayık haline dönüştürdüm. Şimdi her yere rahatlıkla gidip geliyorum” açıklamasında bulundu.

Balıkçılar ve Güvenlik Meselesi

“Baştan ailem ve arkadaş çevrem bu projeye karşı çıkarken, şimdi birçok kişi beni uzaktan balıkçı sanıyor” diyen Çökmez, yüzme yeteneğine de dikkat çekti. “İyi bir yüzücü olduğum için bu tür maceralara atılabiliyorum. Ama iyi yüzme bilmeyenlerin bunu denemesi pek akıllıca olmayabilir” ifadelerini kullandı.

Koyunbaba Barajı’nda yaşadığı keyifli anları paylaşan Abdülmetin Çökmez, bu ilginç projesinin altında yatan başarı hikayesinin diğerlerine ilham kaynağı olacağına inanıyor.