Ankara’da Dolandırıcılara Operasyon: 18 Kişi Tutuklandı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sahte kimliklerle kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların toplamda 9 mağdurdan 37 milyon 550 bin lira çaldığına dair yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme kaydedildi.
Soruşturma Sonrası Gözaltılar ve Tutuklamalar
Sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu, şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla 24 kişi gözaltına alındı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18’i tutuklanırken, 6 kişi hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı. Bu operasyon, dolandırıcılık faaliyetlerinin önlenmesine yönelik sürdürülen titiz çalışmanın bir parçası olarak değerlendiriliyor. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın titizlikle ilerlediğini ifade etti.