**Ankara’da Ambulansın Çarptığı Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti**
Ankara’nın Keçiören ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan 77 yaşındaki Saliha Yönlüer, bir ambulansın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza, 29 Eylül günü saat 15:00 civarında Sanatoryum Caddesi’nde yaşandı.
Kaza Anı ve İlk Müdahale
Alınan bilgilere göre, E.K. (34) yönetimindeki ambulans, Yönlüer’e çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaşlı kadın, metrelerce savrularak ağır yaralandı. İlk müdahale, kendisine çarpan ambulans içinde gerçekleştirildi ve ardından hastaneye kaldırıldı. Maalesef, yoğun bakımda yapılan tüm müdahalelere rağmen Yönlüer, kaza sonrası bir gün içinde yaşamını yitirdi. Her iki taraf içinde üzücü olan bu kaza ile ilgili soruşturma sürerken, ambulansın sürücüsü E.K.’nin de ifadesi alındı.
Kazanın Detayları ve Tanıkların İfadeleri
Kaza esnasında ambulansın içinde başka bir hastanın bulunduğu belirtildi. Olayın tanıklarından esnaf Ayhan Koç, “Ambulansın çarptığı yaşlı kadını duyduk. Sürücü hızlı gidiyordu. Kadın, diğer araçlardan dolayı ambulansı göremedi ve aniden yola çıktı. Olaydan sonra, ambulanstaki hasta ön kısma, kazada yaralanan kadın ise arka kısma alındı. Maalesef yaşlı kadının hayatını kaybettiğini öğrendik. Kadın, ailesiyle birlikte bu bölgede yaşıyordu. Olay yerinde büyük kan izleri mevcuttu. Kadının ambulans sirenini duymadığı anlaşılıyor. Ailesi, sürücünün hatalı olmadığını düşünüyor gibi görünüyor. Yaş nedeniyle ambulansı fark etmemiş olabilir” şeklinde ifadelerde bulundu.