Kekemelik Farkındalık Günü’nde Bilgilendirici Seminer
Anadolu Üniversitesi bünyesindeki Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM), ‘Uluslararası Kekemelik Farkındalık Günü’ dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte “Kekemelikle İlgili Bilmek İstediklerimiz” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Pınar Ege’nin Bilgilendirici Sunumu
Seminerin sunumunu üstlenen Prof. Dr. Pınar Ege, etkinliği Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonu’nda gerçekleştirdi. Prof. Ege, konuşmasına günümüz kekemelik tanımını anlatarak başladı ve kekemeliğin nedenlerine dair çeşitli teorik bakış açıları üzerinde durdu. Henüz kesin bir teori olmamakla birlikte, farklı araştırmalara dayanan kuramların bulunduğunu ifade eden Ege, bu kuramların terapi süreçlerine olan etkilerini somut örneklerle dinleyicilere aktardı.
Kanıta Dayalı Müdahale Yaklaşımlarının Önemi
Kekemelik üzerine tarihsel olarak ortaya konan çeşitli teorilere dair bilgiler veren Prof. Dr. Pınar Ege, psikoemosyonel, davranışçı, organik ve psikolinguistik yaklaşımlar gibi çokça bilinen kuramlar üzerinde durarak günümüzde en çok benimsenen çok faktörlü kuramların önemine dikkat çekti. Ege, kekemelik terapilerinde geniş bir değerlendirme sürecinin ardından sadece kanıta dayalı müdahale yöntemlerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu yaklaşımlar hakkında derinlemesine bilgi vereceği yeni seminerlerin yolda olduğunu da belirtti.
Seminerin sonunda DİLKOM Müdürü Prof. Dr. Özlem Diken, Prof. Dr. Pınar Ege’ye teşekkürlerini iletip bir hediye sundu. Etkinlik, DİLKOM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla başarılı bir şekilde tamamlandı.
KÜÇÜKÇEKMECE’DE İSKİ’YE AİT SU TANKERİ, HİDRANTTAN SU TAKVİYESİ YAPILDIĞI SIRADA YOKUŞ AŞAĞI KAYARAK BİR BİNANIN ALTINDAKİ İŞ YERİNE GİRDİ.
KÜÇÜKÇEKMECE’DE İSKİ’YE AİT SU TANKERİ, HİDRANTTAN SU TAKVİYESİ YAPILDIĞI SIRADA YOKUŞ AŞAĞI KAYARAK BİR BİNANIN ALTINDAKİ İŞ YERİNE GİRDİ.
KÜÇÜKÇEKMECE’DE İSKİ’YE AİT SU TANKERİ, HİDRANTTAN SU TAKVİYESİ YAPILDIĞI SIRADA YOKUŞ AŞAĞI KAYARAK BİR BİNANIN ALTINDAKİ İŞ YERİNE GİRDİ.




