Amedspor’da 2026-2027 sezonu öncesi transfer hareketliliği devam ediyor. Süper Lig’de mücadele edecek olan Amedspor Engelsiz Basketbol Takımı, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında dört oyuncuyla anlaşmaya vardı.

Kulübün duyurusuna göre Bulut Atabey, Ümit Bebe, Mevlüt Erdenci ve Mohammed Hasan Sayari yeni sezonda Amedspor forması giyecek.

Beşiktaş’tan Bulut Atabey transfer edildi

Amedspor’un dikkat çeken transferlerinden biri Bulut Atabey oldu.

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nda forma giyen deneyimli sporcu, siyah-beyazlı ekibin önemli isimleri arasında yer aldı.

Bulut Atabey, Beşiktaş’ın Nisan ayında kazandığı EuroCup3 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde de ilk beşte sahaya çıkmıştı.

Fenerbahçe’den iki isim Amedspor’a

Diyarbakır temsilcisi kadrosuna Fenerbahçe’den de iki oyuncu kattı.

Ümit Bebe ve Mohammed Hasan Sayari, 2026-2027 sezonunda Amedspor Engelsiz Basketbol Takımı’nın başarısı için mücadele edecek.

Böylece Amedspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe’den toplam üç oyuncuyu kadrosuna katmış oldu.

Mevlüt Erdenci de kadroya dahil edildi

Amedspor’un açıkladığı dördüncü transfer ise Mevlüt Erdenci oldu.

Karabükspor forması giyen Erdenci ile de anlaşma sağlandığı ve oyuncunun yeni sezonda Amedspor forması giyeceği açıklandı.

Amedspor’un yeni transferleri

Amedspor Engelsiz Basketbol Takımı’nın açıkladığı dört yeni transfer şöyle:

Bulut Atabey – Beşiktaş
Ümit Bebe – Fenerbahçe
Mohammed Hasan Sayari – Fenerbahçe
Mevlüt Erdenci – Karabükspor

Amedspor yönetiminin yeni sezon öncesinde kadroyu güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdürmesi bekleniyor. Diyarbakır temsilcisi, yaptığı transferlerle Süper Lig’de iddialı bir kadro oluşturmayı hedefliyor.