Amasya’da Yaya Geçidinde İki Kaza Gerçekleşti
Amasya’da, beş gün arayla aynı yaya geçidinde meydana gelen iki kaza, güvenlik kameralarına yansıdı. Yaya geçidinde “Öncelik yayanın” yazılı bir pankart bulunmasına rağmen, ilk kazada otomobilin çarptığı yaşlı adam, hastanede hayatını kaybetti. İkinci kazada ise bir kadının yaralandığı bildirildi.
Önceki Kaza 5 Gün Önce Meydana Geldi
Alınan bilgilere göre, Yavuz Acar Caddesi’nde yaşanan ilk kazada, yaya geçidinden karşıya geçmeye çalışan 77 yaşındaki Cemal Gül, bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Gül, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
İkinci Kaza Sonrasında Yaralı Hastaneye Kaldırıldı
Aynı yaya geçidinde, 5 gün sonra yaşanan ikinci kazada Sema Bağçuvan’a, Halil İbrahim K.’nın kullandığı 05 ABP 960 plakalı otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan kadının yardımına şoför ve çevredeki vatandaşlar koştu. Ambulansla hastaneye kaldırılan Bağçuvan’ın durumunun stabil olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
Kazalara tanıklık eden Abbas Kocur, bu alanda meydana gelen kazalar nedeniyle hem yayaların hem de sürücülerin dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Hasan Karaca ise, “Geçtiğimiz bir hafta içinde ikinci kazayı yaşamak üzücü. Bir vatandaşımız hayatını kaybetti, diğerinin yaralı olduğu bu durum karşısında gerekli tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
