Amasra Belediyesi, İnkumu’ndaki Deniz Temizliği İçin Destek Gönderdi

Amasra Belediyesi, Bartın’daki İnkumu plajında yaşanan deniz kirliliğiyle mücadeleye katkıda bulunarak, temizlik çalışmalarına yağ ve kimyasal emici malzeme gönderdi. Belediye Başkanı Recai Çakır, bölgeye destek vermeye devam edeceklerini duyurdu.

Amasra Belediyesi, Bartın'daki İnkumu plajında yaşanan deniz kirliliğiyle mücadeleye katkıda

**Amasra Belediyesi’nden İnkumu’na Temizlik Desteği**

Amasra Belediyesi, İnkumu’ndaki deniz temizliği çalışmaları için destek sağlamış ve bölgeye yağ ile kimyasal emici malzemeler göndermiştir.

**Temizlik Çalışmaları Hızla Başlatıldı**

Bartın’da İnkumu denizine dökülen yakıta karşı ekipler derhal harekete geçti. 20 Haziran Cuma günü öğleden sonra yaşanan deniz kirliliği nedeniyle, hem yerli halk hem de tatilciler için bu alanda denize girmek 2 gün süre ile yasaklandı. Temizlik ekipleri, denizin temizlenmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Amasra Belediyesi ise bölgeye gerekli malzeme desteğini sağladı.

**Başkan Çakır’dan Açıklama**

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “İnkumu sahilinde gerçekleşen deniz kirliliği ile ilgili olarak afetin büyümeden önlenmesi için hızlıca hareket ettik. T.C. Amasra Belediyesi Atatürk Yolcu Limanı’ndaki deniz kirliliğini önleme envanterimizde bulunan yağ ve kimyasal emici malzemeleri, İnkumu’na sevk ettik. İnkumu’na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu sorunun en kısa sürede çözülmesi için gereken tüm katkıyı sunmaya devam edeceğiz,” şeklinde ifadelerde bulundu.

**İnkumu’na Geçmiş Olsun Dilekleri**

Yaşanan kirliliğin en kısa sürede ortadan kaldırılması için Amasra Belediyesi olarak tüm gayretleri gösterme taahhüdünde bulunan Başkan Çakır, “Geçmiş olsun İnkumu” ifadelerini de ekledi.

Bu süreçte İnkumu’daki temizlik çalışmaları ile deniz keyfinin kısa sürede yeniden başlaması hedefleniyor.