HATAY (İHA) – Hatay’da, İskenderun ve Antakya ilçelerini tünellerle birleştirerek Amanos Dağları’nı aşacak olan büyük yatırımla ilgili çalışmalar kesintisiz bir şekilde yürütülüyor. Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 19,2 kilometre uzunluğundaki otoyol projesinin yer aldığı sahada yapmış olduğu incelemelerde, bu projenin milli bütçe kapsamında gerçekleştirilen en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirtti.
Deprem Sonrası Yeniden Yapılanma
Kahramanmaraş merkezli depremden en fazla etkilenen iller arasında yer alan Hatay’da, yeniden ihya ve inşa çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, uzun yıllar boyunca beklenen ve ulaşım sıkıntısını çözecek olan İskenderun-Antakya otoyolu projesi için 19,2 kilometrelik bir yapım çalışmasını kesintisiz sürdürmeye devam ediyor. Vali Masatlı, Belen ilçesinde bulunan otoyol üzerinde yer alan toplam 9 bin 500 metre uzunluğundaki 2 tünel çalışmasını yerinde inceledi. Bu mega projeyle birlikte hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlanacağına dikkat çeken Vali, projenin milli bütçeden yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu ifade etti.
Milli Bütçedeki En Büyük Yatırım
İskenderun-Antakya otoyolu projesinin milli bütçeden yapılmış en büyük yatırımlardan biri olduğunu vurgulayan Vali Masatlı, “Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz mega projeler arasında, İskenderun-Topboğazı Otoyolu ve Antakya Bağlantı Yolu bulunmaktadır. Bu projeler, bölgenin ulaşımını daha da kolaylaştıracak ve Amanos Dağları’nın tüneller aracılığıyla aşılmasını sağlayarak, Amik Ovası’na hızlı, güvenli ve konforlu erişim sunacaktır. Projenin tamamlanmasıyla mevcut yolda trafik yoğunluğunun artacağı öngörülüyor. Bu nedenle, Topboğazı-Antakya Devlet Yolunun 2×3 şeritli olarak genişletileceği ve 9 farklı seviyede kavşak yapılacağı planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
Yatırım Projeleri Hızla İlerliyor
Vali Masatlı, Hatay’ın tarım sektöründen sanayisine kadar her alanında kalkınmanın sağlanacağını belirtti. “Toprakkale-İskenderun Otoyolu’nun İskenderun’dan Topboğazı’na kadar uzatılmasıyla, Belen ilçesinin içinden geçecek olan güzergahın üstyapısının iyileştirilmesi hedeflenmektedir. Otoyol içinde yer alan 9 bin 500 metre uzunluğundaki tüneller ve 1 bin 350 metre uzunluğundaki viyadük yapısında yürütülen çalışmalar hızla devam ediyor. Bu projelerin 2026 yılı itibarıyla tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulması planlanmaktadır. Bu mega projeler, ilimizin tüm yönleriyle kalkınmasına büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.