Adana’da Deprem Davasında Şok Ceza
Adana’daki 6 Şubat 2023 tarihli depremde 96 kişinin ölümüne sebep olan Alpargün Apartmanı davasında, müteahhit Hasan Alpargün’e verilen ceza ailelerde derin bir etki yarattı. Alpargün hakkında “62 kez müebbet ve 865 yıl hapis cezası” kararı verildi. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınları, kabirlerini ziyaret edip dua ederek acılarını paylaştı.
Ölümcül Çökmenin Ardındaki Süreç
Kahramanmaraş merkezli depremin ilk şiddetinde, Adana’nın Çukurova ilçesindeki Alpargün Apartmanı yıkıldı ve çok sayıda can kaybı yaşandı. Depremin ardından Hasan Alpargün, KKTC’ye kaçtı; ancak yakalanarak Adana’ya geri gönderildi. Gözaltına alındığında verdiği “Mukadderat” yanıtı kamuoyunda geniş yankı buldu. 13 Şubat 2023’te tutuklanan Alpargün, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 27 Eylül 2024’te “olası kastla birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlamasıyla büyük bir ceza aldı. Ancak bu ceza, Adana Bölge Adliye Mahkemesi tarafından hukuka aykırı bulunarak bozuldu. Mahkeme, yerel mahkemeye geri gönderdiği dosyada aynı kararı tekrarladı.
Kayıplarını Unutmadılar
Alpargün Apartmanı’nın yıkılması sonucu hayatını kaybeden Coşkun ailesi için kabir bulma işlemleri yapıldı. Özellikle Bekir Coşkun’un, anne babası adına yaptırdığı hayır çeşmesi, depremden bir yıl önce kendi ismini de yazdığı dikkat çekti.
Ailelerin Sesi: Adalet Arayışı
Vefat edenlerin eniştesi Mahmut Ayaz, bu cezanın anlamlı olduğunu belirterek, “Bu karar çok önemli. Kaybettiklerimizi geri getiremez ama umarım ki kimse bundan sonra canları tehlikeye atmaz” diyerek acılarını dile getirdi. Bekir Coşkun’un kardeşi Vedat Coşkun da mahkeme kararının kendilerini biraz olsun rahatlattığını ifade ederek, “Kardeşim bir hayır çeşmesi yaptırmıştı. Bu durumu asla öngöremezdik” dedi.
İnşaat ve Denetim Üzerine Uyarı
Bekir Coşkun’un ağabeyi Sedat Coşkun, deprem değil, kötü yapılan binaların insanları etkilediğini vurguladı. “Mahkeme Türkiye’de örnek teşkil edecek bir karar aldı. Bizlerin acısı unutulmaz ama umarım sonuçlar, müteahhitler ve denetim görevleri için bir ders olur.” sözleriyle inşaat standartlarına dikkat çekti.
Kabir ziyareti sırasında, aile üyeleri acılarını paylaşırken, hayatlarını kaybeden sevdiklerine dua etti.
SEDAT COŞKUN
SEDAT COŞKUN
DEPREMDE KARDEŞLERİ BEKİR COŞKUN, GELİNLERİ AZİZE COŞKUN VE YEĞENLERİ TAHSİN CAN COŞKUN’U KAYBEDEN AİLE FERTLERİ, KABİRLERİNİ ZİYARET EDEREK DUA ETTİ.
VEDAT COŞKUN
ORTADA
DEPREMDE ÖLEN KEDİ
SEDAT COŞKUN








