AlkÜ’de Öğrencilere Yönelik Eğitici Konferanslar Ve Seminerler Gerçekleştirildi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, geleceğe daha iyi katkı sağlamak amacıyla birçok uzmanla konferans ve seminerler düzenledi. Dilek Livaneli, Erhan Sipahioğlu ve diğer akademisyenlerle, öğrenciler çeşitli konularda bilgiler edindi. Yapay zeka ile bilim konularında yapılan etkinlikler büyük ilgi gördü.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, geleceğe daha iyi katkı sağlamak amacıyla

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencilere yönelik olarak, bir hafta süresince çeşitli uzmanların katıldığı birçok konferans ve seminer gerçekleştirdi. Son zamanlarda, öğrenci ve personelin gelişimine destek olmak için konferanslar, seminerler ve kültürel etkinliklere yönelen ALKÜ, bu bağlamda etkinliklerini artırdı. Dünyanın en iyi 50 eğitmeni arasında yer alan Dilek Livaneli, “Bir Dilek Yetmez” başlıklı konferansında öğrencilerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdür Yardımcısı emekli Tuğgeneral Erhan Sipahioğlu, “Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı ve Türk Savunma Sanayi ile İlişkileri” konulu bir konuşma yaparak TSK’nın son yıllardaki başarılarıyla birlikte geliştirdiği savunma teknolojilerini aktardı. 61. Kütüphane Haftası Etkinliği’nın bir parçası olarak, Dr. Öğr. Üyesi Adem Karaca “Kütüphanecilik ve Türk Aydınlanması” konferansında kütüphane ve bilim terbiyesinin önemini vurguladı. Ayrıca, Endüstri Mühendisliği Topluluğu tarafından yapılan “Mezun Buluşması” etkinliğinde, özel sektördeki yöneticilerden ALKÜ mezunu Tarık Uzunyayla, Miraç Akça, Birol Olgun ve Murat Can Yalçın, kariyer yollarındaki deneyimlerini öğrencilere aktardı.

Bilim üzerine düzenlenen konferanslar büyük ilgi topladı. Endüstri Mühendisleri, Kariyer ve Türk Bilim ve Sanat Topluluklarının Genç MÜSİAD ile ortaklaşa düzenlediği bir etkinlikte ise Eğitmen Tamer Çağlı, “İngilizcenin Matematiğini Yazan Adam” adıyla öğrencilerine İngilizce öğrenme stratejileri sundu. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından “Bilinçli Hasta Güvenli Tedavi” konusunda bir konferans düzenlendi. Dr. Öğr. Üyesi Hatice Gülsoy’un moderatörlüğündeki bu toplantıda Hemşire Serpil Yıldırım, hasta haklarını ele aldı, Hekim Dr. Öğr. Üyesi İsmail Sarıkan ise hasta haklarında etik kuralları anlattı; hukuksal konular üzerine Dr. Öğr. Üyesi Latif Tile bilgi verdi.

Son olarak, Eğitim Fakültesi ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi, “Yapay Zekânın Dönüştürdüğü Dünya ve Geleceğin Teknolojileri” konulu bir konferans düzenlediler. Dr. Öğr. Üyesi Ergün Kara, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öztimur Karadağ, Prof. Dr. Murat Alper Başaran ve Dr. Öğr. Üyesi Akın Oktav’ın yapay zeka ile ilgili uygulamalar ve geleceğe dair bakış açıları paylaştığı etkinlikler, ALKÜ’nün Konferans Salonları’nda Rektör Yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından ilgiyle takip edildi.