Aliağa’da Geleneksel Yardım Sergisi Düzenlendi
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi, öğrencilere, ailelere ve ihtiyaç sahibi bireylere destek olmayı amaçlayan geleneksel yardım sergisini bu yıl da gerçekleştirdi. Açılış etkinliğinde, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a derneğe sunduğu katkılar nedeniyle özel bir plaket verildi.
Sosyal Yardımlaşmada 35 Yıl
1991 senesinde faaliyetlerine başlayan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi, sosyal yardımlaşma alanında 35 yıldır önemli adımlar atıyor. Eğitim desteğinden sağlık yardımlarına kadar birçok alanda ihtiyaç sahiplerine umut olmaya devam eden dernek, Atatürk bursu ile öğrencilere destek sunuyor. Ayrıca, Ramazan ayında düzenlenen erzak dağıtımı, çocuklara sunulan bayram harçlıkları, okullara yapılan yardımlar ve kamu kurumlarına olan bağışlarla da dikkat çekiyor. Dernek yetkilileri, “Her türlü bağışa açığız” sözleriyle hedefledikleri dayanışmayı vurguluyor.
El Yapımı Ürünler Satışta
Her yıl Aralık ayı içerisinde düzenlenen bu geleneksel sergi kapsamında, dernek üyeleri ve gönüllüler tarafından hazırlanan birçok el yapımı ürün, vatandaşların beğenisine sunuluyor. Bebek giysileri, bilezikler, çantalar, mutfak eşyaları, kışlık örgüler ve yılbaşı temalı ürünlerin yanı sıra çevre esnaftan bağışlanan çeşitli eşyalar da sergide yer buluyor. Sergiden elde edilen gelir ise öğrencilere burs, ailelere destek ve diğer yardımlar için kullanılacak.
Açılış gününde derneği ziyaret eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla tüm vatandaşları sergiye katılmaya davet etti. Ayrıca, Başkan Acar’a derneğe verdiği desteklerden dolayı özel bir plaket sunuldu ve Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt tarafından bir teşekkür belgesi gönderildi.
Aliağalıların Desteğiyle Ayakta Duruyoruz
Türkiye Yardım Sevenler Derneği Aliağa Şubesi Başkanı Dilek Gülboy, plaket takdiminin ardından gerçekleştirdiği açıklamada şunları ifade etti: “Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar, derneğimize maddi ve manevi her türlü destek konusunda büyük bir katkı sağlıyor. Kendisine bu şilti vermekte geç kalmışız. Genel Başkanımız Sayın Dilek Bayazıt da bir teşekkür belgesi gönderdi. Başkanımızla yaptığımız telefon görüşmesinde kendisine derneğimizi desteklemeyi sürdürdüğü için teşekkür ettik. Aliağa halkının destekleri bizim için büyük önem taşıyor. Her ay düzenli olarak etkinlik yaparak yardımlarımızı sürdürüyoruz. Sergimiz yarın da açık, tüm vatandaşlarımızı bekleriz.”
Başkan Acar: “Bu Plaketi Hak Eden Sizlersiniz”
Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, dernek üyelerine özverili çalışmaları nedeniyle teşekkür ederken, “Bu plaketi aslında hak eden sizlersiniz. Aliağa’ya değer katmak için büyük bir fedakarlık gösteriyorsunuz,” sözleriyle duygularını dile getirdi.

