Aliağa Gençlik Merkezi Taekwondo Kursu Başarıyla Kuşak Sınavını Tamamladı
Aliağa Gençlik Merkezi Spor Kulübü’nde eğitim alan 100 taekwondo öğrencisi kuşak geçme sınavını başarıyla geçti. Sınav sonrasında, yeni kuşaklarını Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın elinden alan sporcular, ulusal ve uluslararası arenalarda düzenlenecek olan önemli turnuvalarda mücadele etme fırsatı elde etti.
Kuşak Sınavı Geniş Katılımla Gerçekleşti
Aliağa Belediyesi’nin düzenlediği Taekwondo Kursu’nun 2025 Yılı 2. Dönemi Kuşak Sınavı, 19 Haziran 2025 tarihinde Aliağa Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Katılımcılar arasında, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Özlem Günay Karataş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serap Cerrahoğlu ve İzmir Taekwondo İl Temsilciliği Yardımcısı Caner Büke bulunarak, sporcuların mutluluğuna ortak oldu.
Başkan Acar, sporculara başarılar dileyerek, Aliağalı sporcuların ileride milli takıma kadar yükselebileceğine olan inancını dile getirdi. Ayrıca, emek veren eğitmenler ve ailelere teşekkürlerini iletti.
Önemli Turnuvalar Bekliyor
Aliağa Belediyesi Taekwondo Kursu’na katılan öğrenciler, yaz döneminde düzenlenecek çeşitli turnuvalara hazırlanıyor. Temmuz ayında Ankara’da gerçekleşecek olan Minikler Türkiye Şampiyonası ve Ağustos’ta Sırbistan’da yapılacak Yıldız ve Gençler müsabakaları, sporcular için büyük bir fırsat sunuyor. Sırbistan’daki yarışmada başarılı olan Aliağalı sporcular, Avrupa Şampiyonası’na katılma hakkı kazanacak. Sporcular, Aliağa Belediyesi Taekwondo Antrenörü Ziya Cönge’nin liderliğinde sıkı bir antrenman programı ile bu organizasyonlara hazırlanmaya devam ediyor.
Aliağa’nın Taekwondo Hedefleri
Ziya Cönge, yeni dönemde de çalışmalara disiplinle devam edeceklerini belirtti. “Sporcularımız, ocak ayından bu yana katıldıkları çeşitli müsabakalarda önemli başarılar elde etti. Geçtiğimiz yıl bir öğrencimizi milli takıma kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Amacımız Aliağamızdan yeni milli sporcular yetiştirerek bu başarıları devam ettirmek” dedi.
Cönge, alınan başarıların arkasında disiplinli çalışma ve güçlü bir destek sisteminin bulunduğunu ifade ederek, modern spor tesisleri ve antrenman alanları için Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a teşekkür etti.
ALİAĞA GENÇLİK MERKEZİ SPOR KULÜBÜ’NÜN TAEKWONDO KURSUNUN 100 ÖĞRENCİSİ KUŞAK GEÇME SINAVINI BAŞARIYLA TAMAMLADI.
ALİAĞA GENÇLİK MERKEZİ SPOR KULÜBÜ’NÜN TAEKWONDO KURSUNUN 100 ÖĞRENCİSİ KUŞAK GEÇME SINAVINI BAŞARIYLA TAMAMLADI.
NEVADE.COM DİREKTÖRÜ GÖKÇE TABAK