Ali Ertaş’a Yeni Ev Kiralandı
Evsizlik sorunuyla karşılaşan merhum sanatçı Neşet Ertaş’ın kardeşi Ali Ertaş, Kırşehir Koruma Platformu tarafından yeni bir eve kavuşturuldu. Yeni yaşam alanına taşınan Ertaş, destek veren hayırseverlere teşekkür ederek, maddi sıkıntılar sebebiyle ayrı kaldığı çocuklarıyla yeniden bir arada yaşamak istediğini ifade etti.
Kırşehir Koruma Platformu Desteği
Türk halk müziği denilince akla gelen isimlerden biri olan Neşet Ertaş’ın kardeşi Ali Ertaş, İzmir’deki barınma sorunuyla dikkat çekmişti. Kentsel dönüşüm kapsamındaki bir yapının yıkımına maruz kalan Ertaş, yeni bir ev arayışına girmişti. Zor durumda olan üç çocuk babası Ali Ertaş’a ilk destek Kırşehir Koruma Platformu’ndan geldi. Dernek üyeleri, Ertaş için İzmir’de bir daire kiralayarak tüm masraflarını üstlendi. Yeni evine geçen Ali Ertaş, maddi olanaksızlıklar yüzünden çocuklarından ayrı kalmak zorunda olduğunu belirterek, yeniden onlarla bir arada yaşamak istediğini vurguladı. Kırşehir Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger’e ve hayırseverlere teşekkür eden Ertaş, “Yıkılacak bir evde kalıyordum, biraz da dağınıktı. Uygun bir ev arıyordum, Kırşehirliler gelip bana yardımcı oldular. Aramalar sonucunda bu evi bulduk. İleride başka bir yere geçebiliriz fakat şimdilik burada kalacağız,” dedi.
Çocuklarıyla Birlikte Olma Arzusu
Çocuklarını büyük bir özlemle andığını dile getiren Ertaş, onlarla birlikte yaşama isteğini şöyle sürdürdü: “Merhum ağabeyim Neşet Ertaş ile birçok konser ve etkinliklere katıldık. Yıllarca birlikte yaşadık, sürekli sahne alırdık. İzmir’de geçirdiği vefatının ardından, onu Kırşehir’e götürdük. Müzikleri hala dinlenmekte ve hatırlanmakta. Öyle bir insandı.”
Ertaş’ın Mirasına Sahip Çıkmalıyız
Kırşehir Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, Neşet Ertaş’ın mirasına sahip çıkılmasının önemine değindi. “Neşet Ertaş, halkın gönlünde çok özel bir yere sahip bir sanatçıdır. Onun mirasına sahip çıkmak bizlerin görevidir. Ali Ertaş, Muharrem Ertaş’ın oğlu ve Neşet Ertaş’ın kardeşidir; bu insanlar müzikleriyle bizlere birçok duyguyu yaşattı. Ali Ertaş’ın zor durumda olduğunu öğrendiğimizde, yaşaması için huzur dolu bir ev sağladık. Onun geri kalan hayatını mutlu bir biçimde geçirmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz,” diye konuştu.
Başkan Düger, son olarak hayırseverlere çağrıda bulunarak, “Herkesi Ali Ertaş’a destek olmaya davet ediyorum. Onun mutlu ve sağlıklı bir hayat sürmesi için birlikte çaba gösterelim. Kırşehir’in ihtiyaç sahibi olan tüm sakinlerine yardım etmek için buradayız. Türkiye’nin neresinde olursa olsun, her Kırşehirlinin yanındayız,” ifadelerini kullandı.
ALİ ERTAŞ
ALİ ERTAŞ
ALİ ERTAŞ VE KIRŞEHİR KORUMA PLATFORMU BAŞKANI MUSTAFA DÜGER
ALİ ERTAŞ
ALİ ERTAŞ