Ali Eroğlu’ndan Kene ve Orman Yangınları Uyarısı
Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, kene kaynaklı ölümlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eroğlu, toplumda bilinç arttırılmasının bu hastalıktan insanların hayatını kaybetmesini engelleyebileceğini belirtti.
Kastamonu Ziyaretinde Çalışmalara Dikkat Çekildi
Kastamonu’da çeşitli programlara katılan Eroğlu, ilk olarak Kastamonu Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgür Kaynar’ı ziyaret etti. Eroğlu, bu ziyarette Veteriner Fakültesi’nde sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından Kastamonu Valisi Meftun Dallı ve Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ziyaretlerini gerçekleştirdi. Eroğlu, haberleştiği konular arasında kene kaynaklı ölümler ve yangınlar yer aldı.
Yangınlar ve Veteriner Hekimlerin Rolü
Eroğlu, son günlerde 13 ilde meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekerek, “Veteriner hekimler her dönemde olduğu gibi bu dönemde de yangın alanlarında görev alıyor.” dedi. Eroğlu, 70 bölgeden 45 bin meslek üyesinin bu tür felaketlere karşı hazır olduğunu ifade ederken, “Ormanlarımız ekosistemin akciğeri” diyerek, yangınların en kısa sürede söndürülmesi gerektiğini vurguladı.
Sokak Hayvanları İçin Acil Önlem Çağrısı
Sokak hayvanlarıyla ilgili de önemli açıklamalar yapan Eroğlu, belediyelerin bu konuda acil önlemler alması gerektiğine dikkat çekti. 2028 yılına kadar sahipsiz hayvanlar için uygun barınma alanlarının oluşturulması gerektiğini belirten Eroğlu, bu süreçte hayvan refahı standartlarına uyulmasının önemine dikkat çekti.
Kene Tehdidi ve Bilinçlenme İhtiyacı
Eroğlu, Türkiye’de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi nedeniyle 15 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Toplumun bilinç seviyesini artırmalıyız.” dedi. Kenelerin tehlikesinin mart ayında başladığını ve ekim-kasım aylarına kadar sürdüğünü belirten Eroğlu, kamu spotları ile bu konuda farkındalık yaratılması gerektiğini söyledi. Keneyi gördüğünde sağlık kuruluşuna başvurmanın önemine dikkat çeken Eroğlu, belirtiler başladığında hızlı müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.
Sonuç olarak, kene vakalarının Türkiye genelinde arttığını da belirten Eroğlu, bireysel önlemler, mekanik uygulamalar ve kimyasal tedbirlerle kene mücadelesinin şart olduğunu vurguladı.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KASTAMONU’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KASTAMONU’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KASTAMONU’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KASTAMONU’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KASTAMONU’DA BİR DİZİ PROGRAMA KATILDI.
TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİ BAŞKANI ALİ EROĞLU, KENE SEBEPLİ ÖLÜMLERLE İLGİLİ VATANDAŞLARA UYARILARDA BULUNARAK, “BURADA HALK BİLİNÇLİ HAREKET EDERSE, BİLİNÇ SEVİYESİ YÜKSELTİLİRSE BU HASTALIKTAN İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETMEZ” DEDİ.
1 TEMMUZ DENİZCİLİK VE KABOTAJ BAYRAMI’NIN 99’UNCU YIL DÖNÜMÜ İSTANBUL’DA DÜZENLENEN TÖRENLE COŞKUYLA KUTLANDI.