Manisa’nın Alaşehir ilçesinde meydana gelen talihsiz bir olayda, mermer ocağında su birikintisine düşerek boğulan 12 yaşındaki Yusuf Eyüp Kaya ve 15 yaşındaki Kadir Kaya, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Aile üyeleri, cenaze töreninde büyük acı yaşarken, dedeleri Hanifi Kaya tabutların başından bir an olsun ayrılmadı.
Dün bisiklet sürmek amacıyla gittikleri mermer ocağında yaşanan olayda, kuzenler su dolu bir çukurda boğulmuştu. Cansız bedenleri, otopsi işlemlerinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi ve bugün ailelerine teslim edildi. Cenaze töreni, Caberburhan Mahallesi’nde gerçekleştirildi. Helallik alınmasının ardından, Manisa Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız, Alaşehir Kaymakamı Alper Faruk Güngör, Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Erol Kacar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Gürenci ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün’ün de yer aldığı yakınları ve dostları cenaze namazında bir araya geldi.
Caberburhan Mahallesi Mezarlığı’nda yan yana defnedilen kuzenlerin, eğitim hayatlarıyla ilgili bilgilerin de paylaşıldığı öğrenildi; Yusuf Eyüp Kaya’nın Caberburhan Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi, Kadir Kaya’nın ise Alaşehir Şehit Evren Kara Endüstri Meslek Lisesi 9. sınıf öğrencisi olduğu belirtildi.