Alaşehir’de Gasp Olaylarının Zanlısı Tutuklandı
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, son günlerde üzüm bağlarında çalışan çiftçileri hedef alan gasp olaylarıyla bağlantılı olduğu tespit edilen bir suçlu, jandarma ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde yakayı ele verdi. Söz konusu gaspçı, 26,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan M.Y.D. isimli şahıs.
Jandarmadan Hızlı Müdahale
Alaşehir’in çeşitli mahallelerinden, özellikle Tepeköy, Caberfakılı, Belenyaka, Üzümlü, Killik, Sobran ve Sarıgöl Ahmetağa’dan gelen şikayetler üzerine Alaşehir İlçe Jandarma Komutanlığı, olaylara hızlı bir şekilde müdahale etti. Ekipler, bölgede huzursuzluğa yol açan bu zanlının izini sürmek için yaklaşık 120 güvenlik kamerasını 12 saat boyunca titizlikle inceledi.
Elde edilen izler doğrultusunda, M.Y.D.’nin üzüm bağlarında yalnız çalışan kişilere yaklaşarak maske takıp kimliğini gizlediği ve zor kullanarak boğazlarına sarılıp üzerlerindeki paraları aldığı belirlendi. Suçlu, kendisini sakladığı bağ evinde Çakırcaali Mahallesi’nde yakalandı.
Yasal Süreç Başladı
Gözaltına alınan M.Y.D., jandarma merkezindeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı. Şüpheli, cezaevine gönderilirken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Çiftçilere karşı gerçekleştirilen bu tür gasp eylemlerine yönelik önleyici çalışmaların da arttığı ifade ediliyor.