Alaşehir Belediyesi’nden Yaşlı ve Emekli Vatandaşlara Mobil Bankacılık Kursu
Alaşehir Belediyesi, yaşlılar ve emekliler için düzenlediği mobil bankacılık kurslarıyla, katılımcılara bankamatik ve dijital bankacılık işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştirme imkanı sunuyor. “Kendi ayaklarımızın üzerinde durabilmek için geldik” diyen kursiyerler, bu eğitim sayesinde artık bankacılık işlemlerini kendi başlarına yapabilir hale geldiklerini belirtiyor.
Dijital Çağa Adım Atan Yaşlılar
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kalan yaşlı ve emekli vatandaşların dijital dünyaya adapte olmalarına yardımcı olmak amacıyla Alaşehir Belediyesi, mobil bankacılık kursu düzenliyor. Kadın Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından organize edilen bu kurs, Eski Balık Pazarı’ndaki hizmet binasında gerçekleştiriliyor.
Kurs, iki gün süresince, ilk günde teorik bilgi aktarımı ve ikinci günde uygulamalı bankacılık eğitimi olarak iki aşamalı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Banka personelinin rehberliğinde toplam 21 kursiyer bu eğitimden faydalanıyor.
Kurslar Devam Ediyor
Kursun başlangıcını ziyaret eden Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Alaşehir Belediyesi olarak yaşlı ve emekli vatandaşlara yönelik mobil bankacılık eğitimleri düzenliyoruz. Dijital çağda yaşadığımız bu dönem, emekliler için adapte olmada zorluklara neden olabiliyor. Daha rahat bir şekilde bankamatik ve elektronik bankacılığı kullanabilsinler diye bu kursları açtık. Katılan vatandaşlarımız, artık kendi maaşlarını bankamatiklerden çekebilecek, para yatırabilecek ve dijital bankacılık üzerinden transfer yapabilecekler. Eğitimlerimiz devam etmekte. Bankamatikleri kullanmakta zorlanan veya dijital bankacılığı öğrenme arzusu olan herkesi kurslarımıza davet ediyoruz. Hedefimiz, yaşlılarımızın bağımsız bir yaşam sürdürebilmesi. Bu sayede, kötü niyetli kişilerin etkisine maruz kalmalarını da önleyebiliriz. Eğitim programımızda bir gün teorik bilgi, diğer gün ise uygulamalı çalışma yer almaktadır. Yeni kurslarımıza tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz.” açıklamalarında bulundu.
Katılımcılardan Teşekkür Mesajı
Kursiyerler ise eğitimden duydukları memnuniyeti şu sözlerle paylaşıyor: “Kursa mobil bankacılığı ve bankamatik kullanmayı öğrenmek amacıyla katıldık. Banka önlerinde tanıdık ve güvenebileceğimiz insanları arıyoruz, herkese güvenemiyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak için buradayız. Mobil bankacılığı, bankamatikten para çekmeyi ve para göndermeyi öğrendik. Bu kursları düzenleyerek bizleri düşünen belediyemize, Başkanımız Ahmet Öküzcüoğlu’na ve ekibine, ayrıca banka çalışanlarına çok teşekkür ederiz.”