Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir kişinin dağlık alana kaçırılarak ailesi üzerinden şantajla 15 milyon euro tutarında senet imzalatıldığı iddiasıyla başlatılan operasyonda, gözaltına alınan 8 şüpheliden 7'si adliyeye sevk edildi. Edinilen bilgilere göre, H.G.'nin silah zoruyla kaçırıldığı ve ailesi aracılığıyla şantaj yapılarak senet imzalatıldığı, olayın ardından iki gün içinde serbest bırakıldığı öne sürüldü.
Ailenin şikayeti üzerine harekete geçen polis ekipleri, olaya karıştığı belirtilen şüphelilerin adreslerini belirleyerek eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda, elebaşı olduğu tespit edilen kadın şüpheli M.O. ile diğer şüpheliler S.G., V.T.T., Z.G., T.C.A., M.E., Ş.B.A. ve N.H. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 2 silah ve başka mağdurlara ait olduğu düşünülen imzalı senetler ile çekler bulundu.
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden N.H., emniyetteki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 7 şüpheli ise sabah saatlerinde Alanya Adliyesi‘ne sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.





