Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Alanya Belediyesi, Çevreyi Kirleten 8 Sürücüye Cezai İşlem Uyguladı

    Alanya Belediyesi, araçlarla kaydedilen görüntülerle çevreyi kirleten sürücülere ceza uyguluyor. Sigara izmariti atan 8 kişi tespit edilerek mevzuat gereği para cezasına çarptırıldı. Belediye, çevre koruma bilinci oluşturma ve denetimleri artırma sözü verdi.

    Alanya Belediyesi, araçlarla kaydedilen görüntülerle çevreyi kirleten sürücülere ceza uyguluyor.

    Alanya Belediyesi, kullandığı kamera sistemleri ile halk arasında çevre kirliğine neden olan eylemleri anlık olarak kayda alıyor. Yapılan denetimlerde, araçlarından sigara izmariti atan 8 sürücü tespit edilerek, idari para cezası uygulanmak üzere işlem başlatıldı. Görüntülerle belgelenen bu ihlaller, yasal düzenlemelere uygun olarak ceza sürecine dönüştürüldü.

    Çevre Bilinci Ve Vatandaşlık Sorumluluğu

    Alanya Belediyesi’nin resmi açıklamasında, çevrenin korunmasının her bireyin vatandaşlık görevi olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, “Toplumsal duyarlılığı artırmak amacıyla yürüttüğümüz bilinçlendirme projelerine devam ederken, caydırıcı tedbirler almaktan da geri durmuyoruz. Ayrıca halktan gelen şikayetler üzerinde titizlikle çalışmalar yapıyoruz. Çevre kirliliği ile yüzleşme konusundaki kararlılığımız tamdır. Denetimlerimiz artırılarak devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı