AKUT, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi için yürüyüş düzenledi

AKUT, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında “18 Mart Yürüyüşü” düzenledi. 350 gönüllü ile Alçıtepe Köyü’nden başlayan yürüyüş, Şehitler Abidesi’nde sona erdi. AKUT yetkilileri, burada şehitler için çelenk bıraktı.

AKUT, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110’uncu yıl dönümü sebebiyle Arama Kurtarma Derneği (AKUT) tarafından “18 Mart Yürüyüşü” düzenlendi.

Bu yıl 12’incisini gerçekleştiren etkinlik, Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu olan AKUT’un organizasyonunda yapıldı. Yürüyüşe, 13 farklı AKUT ekibinden toplam 350 gönüllü ve öğrenci toplulukları katıldı. Alçıtepe Köyü’nde başlayan yürüyüş, Şehitler Abidesi’nde son buldu. Etkinlik sonrasında, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının anısına saygı duruşunda bulunuldu. AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Yosun Akverdi, Yönetim Kurulu Üyesi Tugay Yılmazberk ve AKUT Çanakkale Ekip Lideri Burç Naşit Ongan, şehitler anısına Abide’ye çelenk bıraktı. Yürüyüş, fotoğraf çekimleriyle tamamlandı.