Akşehir’de Hemzemin Geçitte Tren Kazası: Gurbetçi Mehmet Mete Hayatını Kaybetti

Akşehir’de Fransa’dan tatil için gelen 62 yaşındaki Mehmet Mete, hemzemin geçitte trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Olay sonrası araçtan çıkarılamayan Mete’nin cenazesi hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Akşehir'de Fransa'dan tatil için gelen 62 yaşındaki Mehmet Mete, hemzemin

Akşehir’de Trenin Çarptığı Gurbetçi Hayatını Kaybetti

Konya’nın Akşehir ilçesinde Fransa’dan memleketine tatile gelen gurbetçi vatandaş, hemzemin geçitte aracına trenin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Olayın Ayrıntıları

Olay, sabah saatlerinde Akşehir’e bağlı Gölçayır Mahallesi yakınlarındaki hemzemin geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Fransa’da yaşayan ve yaz tatili için Akşehir’e gelen Mehmet Mete (62), kullandığı 42 AYK 62 plakalı hafif ticari araçla hemzemin geçitten geçmek istedi. Bu sırada Afyonkarahisar’dan Konya istikametine seyir halinde olan İzmir-Konya seferini yapan 32007 sefer sayılı yolcu treni Mete’nin aracına çarptı.

Feci Kaza ve Sonrası

Trenin çarpmasıyla büyük hasar gören araç, şarampole savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta sıkışan sürücü Mehmet Mete’nin hayatını kaybettiğini belirledi. Kazada hayatını kaybeden Mehmet Mete’nin evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi. Uzun yıllardır Fransa’da yaşayan Mete’nin yaz aylarında ailesiyle birlikte Türkiye’ye geldiği ve bu yıl da memleketi Akşehir’de tatilini geçirdiği ifade edildi.

Cenaze ve Tahkikat Süreci

Mehmet Mete’nin cenazesi olay yerindeki incelemelerin ardından Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı