**Aksaray’da Uyuşturucu Operasyonu: 5 Gözaltı, 3 Tutuklama**
Aksaray’da jandarma, uyuşturucu tacirlerine karşı gerçekleştirdiği operasyon neticesinde toplamda 5 kişiyi gözaltına aldı. Bu şüphelilerden 3’ü tutuklandı.
**Jandarma Narkotik Ekiplerinin Başarılı Çalışması**
Elde edilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Şubesi, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla uyuşturucu ile mücadele kapsamında önemli bir çalışma yürüttü. Yapılan araştırmalar sonucunda, 5 kişinin uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisi elde edildi. Jandarma ekipleri, isimleri belirlenen şüphelileri teknik ve fiziksel olarak takibe aldı.
Uzun süren takip çalışmalarının ardından, yeterli delile ulaşan jandarma, Aksaray merkezinde gerçekleştirdiği operasyonda A.K., Y.E.V., B.U., E.K. ve F.G. isimli 5 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.
**Arama Sonuçları ve Gözaltı Süreci**
Şahısların üst ve evlerinde yapılan aramalarda toplamda 1,192 gram bonzai, 1 adet hassas terazi ve 200 ml aseton sıvısı ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler, jandarma işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Y.E.V., B.U. ve E.K. tutuklanırken, F.G. ve A.K. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Jandarmanın bu operasyonu, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uyuşturucu ile olan mücadele, toplum sağlığı açısından da büyük bir önem taşıyor.
AKSARAY’DA JANDARMANIN UYUŞTURUCU TACİRLERİNE YÖNELİK DÜZENLEDİĞİ OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN 5 ŞÜPHELİDEN 3’Ü TUTUKLANDI.
CANİK BELEDİYESİ, ÇOCUK SAHİBİ OLAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE 5 BİN TL DESTEK SAĞLIYOR.