Aksaray’da kasksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanan sürücüye yüksek ceza kesildi

Aksaray’da, ehliyetsiz H.G. isimli motosiklet sürücüsü, kasksız ve sigortasız yakalanarak 20 bin 663 lira ceza aldı. Trafik ekipleri, usulsüz motosikletlere karşı denetimlerini sürdürüyor. Motosikletin yakalama kararı olduğu da belirlendi.

Aksaray'da, ehliyetsiz H.G. isimli motosiklet sürücüsü, kasksız ve sigortasız yakalanarak

Aksaray’da Motosiklet Denetimi: Sürücü Ceza Yedi

Aksaray’da, ehliyetsiz ve kasksız bir şekilde bindiği sigortasız motosikletle yakalanan bir sürücüye 20 bin 663 lira para cezası uygulandı.

Emniyet Birimleri Hız Kesmedi

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte motosiklet sürücülerinin sayısındaki artış, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerini harekete geçirdi. Bu ekipler, trafikte güvenliği sağlamak amacıyla sıkı denetimlerle usulsüz motosiklet kullanımına karşı etkin bir mücadele başlatmış durumda. Şehir merkezinde gerçekleştirdikleri denetim sırasında kasksız motosiklet süren bir sürücü durduruldu. Yapılan incelemelerde, sürücü H.G.’nin ehliyetsiz olduğu ve 68 ABR 111 plakalı motosikletinin sigortasız olduğu tespit edildi.

Cezalar ve Motosikletin Durumu

Denetim sırasında, sürücüye ehliyetsiz, kasksız ve sigortasız motosiklet kullanmaktan dolayı toplamda 20 bin 663 lira para cezası kesildi. Ayrıca motosikletin plaka sorgusunda yakalama kararı bulunduğu da öğrenildi. Bunun üzerine, söz konusu motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi. Bu durum, Aksaray’da trafik güvenliğinin sağlanmasında emniyet birimlerinin kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.