Aksaray’da kar yağışı Tuz Gölü’nü beyaza bürüdü, göl kuraklıkla mücadelede umut verdi.

Editör
1 Dakika Okuma
Aksaray’da kar yağışı Tuz Gölü’nü beyaza bürüdü, göl kuraklıkla mücadelede umut verdi.

Aksaray’da yağmur ve kar yağışı Tuz Gölü’ne umut oldu

Aksaray’da, yağmur ve kar yağışının ardından Tuz Gölü de kısmen beyaza büründü. Yağışlar, kuraklıkla mücadele eden göle umut kaynağı oldu.

Türkiye’nin en kurak illeri arasında yer alan Aksaray’ın sınırlarında bulunan Tuz Gölü, kuraklık nedeniyle her geçen yıl su seviyesi çekilerek küçülmekteydi. Ancak, geçtiğimiz günlerde Aksaray’da etkili olan kar yağışı nedeniyle Tuz Gölü bir nebze de olsa beyaz bir örtüyle kaplandı. Yağışlar, göldeki beyaz örtü ile kuraklığa karşı bir sevinç kaynağı oldu.

Aksaray’ın Eskil ilçe sınırlarında yer alan Tuz Gölü’nün yağışlarla birlikte umut verdiğini ifade eden ilçe belediye başkanı Mustafa Zavlak, “2025 yılı kuraklık yaşadık. Tarım ve hayvancılıkla geçinen ilçemizin en büyük sorunlarından biri elbette yer altı sularımızın tükenmesi. Çok şükür 2026 yılı rahmet ve bereketiyle geldi. Gerçekten Tuz Gölü’müz kurak bir dönüm yaşıyordu. Kuraklık nedeniyle flamingo ölümleri yaşanıyordu. Erken göç ve kuluçkalama sorunları baş gösteriyordu. Tarım ve hayvancılıkta yeraltı sularımızın bitmesi, ciddi anlamda ürün rekolte düşüşüne yol açtı. Rabbim rahmetiyle 2026 yılını getirdi. Çok şükür ki hem yer altı sularımızın beslenmesi hem de tabiatımızın korunması açısından güzel bir kar yağışı gerçekleşti” dedi.

İhlas Haber Ajansı

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş