Aksaray’da Kadınlara Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi
Aksaray’da kadına yönelik şiddeti engellemek amacıyla aktif çalışmalar yürüten jandarma, kadınları bilgilendirmek için Kadın Destek Uygulaması (KADES) eğitimi vermeye başladı.
Fabrikalardaki Kadınlarla Buluşma
İl Jandarma Komutanlığına bağlı kadın astsubaylar, il genelindeki kadın ziyaretlerinin ardından, özellikle organize sanayi bölgesindeki fabrikalarda istihdam edilen kadınlarla bir araya geldi. Jandarma ekipleri, KADES uygulaması çerçevesinde kadınlara detaylı eğitimler sunarak, uygulamanın cep telefonlarına nasıl yükleneceği ve acil durumlarda nasıl kullanılacağı hakkında bilgi verdi.
Hukuksal Hakların Tanıtımı
Kadına yönelik şiddetle mücadelede önemli bir kaynak olan ve aile içi şiddeti önlemeye yönelik 6284 sayılı kanun hakkında da bilgilendirme yapan ekipler, katılımcılara tanıtım broşürleri dağıttı. Aksaray İl Jandarma Komutanlığı, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm toplum kesimlerinde eğitim ve farkındalık çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Bu çalışmalar, Aksaray’da kadınların haklarına dair bilincin artmasını sağlarken, şiddeti önlemede de önemli bir adım oluşturuyor.