“Akdeniz Üniversitesi’nde Bağımlılıkla Mücadelede Önemli Adım: AMBAUM Yıllık 2 Bin Kişiye Tedavi Hizmeti Sunuyor”

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (AMBAUM), yılda 2 bin ayaktan ve 200 yatarak tedavi imkanı sunuyor. Merkez, 2006’dan beri hastalara psikiyatrik destek ve rehabilitasyon hizmeti sağlıyor. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, merkezde bireylerin topluma kazandırılması için yürütülen çalışmaları vurguladı.

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin Hizmetleri

Akdeniz Üniversitesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (AMBAUM), yıllık yaklaşık 2 bin ayaktan ve 200 yatarak tedavi hizmeti veriliyor. Merkez, psikiyatrik değerlendirme, medikal tedavi, bireysel ve grup terapileri ile aile terapileri gibi kapsamlı hizmetler sunarak bağımlılıkla mücadeleye önemli katkılarda bulunuyor. Ayrıca, tedavi gören hastaların topluma kazandırılması amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR ile iş birliği yapılıyor. Merkez, 23 yatak kapasitesine sahip ve 2006 yılından beri hizmet veriyor.

Rektör Özkan’dan Merkeze Ziyaret

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete ve başhekim yardımcılarıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni ziyaret ederek merkez hakkında bilgi aldı. Rektör Özkan, AMBAUM Müdürü Doç. Dr. Burak Kulaksızoğlu ve merkez çalışanları tarafından karşılandı ve hastalarla sohbet etti.

Kişileri Topluma Kazandırma Misyonu

AMBAUM’da tedavi görenler hakkında ve merkezin kapasitesi ile ilgili bilgiler alan Prof. Dr. Özkan, “AMBAUM, alkol ve madde kullanım problemi yaşayan ve tedavi olmak isteyen, bu konudaki problemleri ile ilgili çözüm arayan kişi ve yakınlarının başvurduğu, kişileri topluma kazandırmayı amaçlayan bir merkezdir. Akdeniz Üniversitesi’nin en önemli merkezleri arasında yer alıyor. Bağımlılığın nasıl bir hastalık olduğu konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve önleyici tedbirlerin alınması hedefleniyor” dedi.

Yıllık Tedavi İstatistikleri

Rektör Özkan, “Merkezimizde sağlanan arındırma hizmetlerinden yararlananların geçmiş yıllar ortalamasına bakıldığında senelik bazda 2 bin ayaktan ve yaklaşık 200 yatarak tedavi sayısına ulaşıldığı bilgisini aldık. Merkezimiz, diğer sağlık kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürmekte ve Akdeniz Üniversitesi, bağımlılıkla mücadele konusunda önemli katkılar sunmaya devam etmektedir” şeklinde konuştu.

20 Yıla Yakın Bir Geçmiş

Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin 20 Mayıs 2006 tarihinde hizmet vermeye başladığını belirten Müdür Doç. Dr. Burak Kulaksızoğlu, “Merkezimiz toplam 23 yatak kapasiteli olup; 6’sı detoksifikasyon hastalarına ve 17’si erişkin hastalara rehabilitasyon hizmeti vermektedir. Polikliniklerimizde alkol ve madde kullanıcılarına randevusuz muayene ve tedavi imkanı sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi çalışanlarıyla toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı