Akdeniz Belediyesi’nden Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Panel: Güçlenme ve Risklerin Önlenmesi Tartışıldı

1 Min Read

Akdeniz Belediyesi’nden Kız Çocuklarına Destek Paneli

Mersin’in Akdeniz ilçesinde, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle ’Kız Çocuklarının Güçlenmesi ve Risklerin Önlenmesi’ başlıklı bir panel düzenlendi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda yapıldı. Panele; Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Yusuf Duman, AK Parti Akdeniz İlçe Kadın Kolları’nın üyeleri, psikologlar, avukatlar, PDR öğretmenleri ve çok sayıda ebeveyn katılım sağladı.

Panelde Uzmanlardan Önemli Bilgiler

Moderatörlüğünü Akdeniz Belediyesi Psikoloğu Günay Duygu Ateş’in üstlendiği panelde, Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Fevziye Toros ile Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Üyesi Avukat Kamil Ekinci, katılımcılara hitap etti.

Prof. Dr. Fevziye Toros, çocuklarda yaşanan ihmal ve istismara dair bilgiler verirken, psikolojik gelişim süreçlerinde ebeveyn tutumlarının önemine de vurgu yaptı. Ayrıca çocukların kendi güvenliklerini sağlamaları için hangi yöntemlere başvurabilecekleri ve “hayır” demenin önemini açıkladı.

Avukat Kamil Ekinci ise, rehber öğretmenlerin hukuki sorumluluklarına dikkat çekerek, çocukların sahip olduğu hukuki hakları ve çocuğun üstün yararı ilkesini ele aldı. Kız çocuklarını tehdit eden çeşitli riskler ve çocuk koruma kanunu hakkında bilgiler paylaşarak, kurumlar arası iş birliğinin gerekliliğinin altını çizdi.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlandığı bir bölümün ardından, panelistlere çiçek takdimi ile son buldu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version