Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Akçayunt Köyü’nde Ramazan Geleneği: Yalnız İftar Yok, Dayanışma Var!

    Tunceli’nin Akçayunt köyünde iftar yapmama geleneği sürüyor. Köylüler, Ramazan boyunca birlikte iftar sofraları hazırlayıp misafirlerini ağırlıyor. İş adamı Hüseyin Öztürk, bu dayanışmanın ve birlikte olmanın mutluluğunu vurguladı.

    Tunceli'nin Akçayunt köyünde iftar yapmama geleneği sürüyor. Köylüler, Ramazan boyunca

    Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine bağlı Akçayunt köyünde, sosyal dayanışma ruhunu güçlendiren bir gelenek olarak iftar yapmama alışkanlığı yıllardır sürüyor.

    Köydeki geleneksel iftar etkinlikleri sayesinde, kimse orucunu yalnız açmıyor. Ramazan ayı boyunca köy sakinleri, dayanışma içinde köy konağında bir araya gelerek ortak iftar sofraları kuruyor ve gelen misafirlere yemek sunuyorlar.

    Akçayunt köyü sakinlerinden iş adamı Hüseyin Öztürk, bu birlikteliğin kendilerine sağladığı mutluluğu dile getirerek, “Her yıl iftar sofralarımızı birlikte oluşturuyoruz. Mübarek Ramazan ayında köy halkıyla bir arada olmak, çok özel bir duyguyu yaşatıyor. Misafirlerimizi ağırlamak da bizler için büyük bir onur. Aynı tabaktan yemek yiyor, bayram sabahı gibi özel günlerde de topluca kahvaltı yapıyoruz. Devletten her şeyi beklemek yerine, köyümüzde yapılacak projelere bireysel olarak katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu güzel dayanışmaya destek veren tüm köylülerimize teşekkür ediyorum. Allah oruçlarımızı kabul etsin” diye konuştu.