Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki belediye, Akçaabat Sahil Parkı Yenileme Projesi’nin üçüncü etabının inşaat aşamasına geçiyor. İhale süreci tamamlanan projede, yüklenici firmaya yer tesliminin ardından en kısa sürede çalışmalara başlanması planlanıyor.
Kış döneminde altyapı işlemleri, su, elektrik ve doğalgaz gibi hizmetlerin tamamlandığı 3. etapta yeşil alanlar ve üstyapı elemanları yenilenecek, kent mobilyaları ve aydınlatma sistemleri modernize edilecek. Ayrıca otopark düzenlemeleri yapılacak ve bisiklet ile yürüyüş yolları inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, projeye dair yaptığı açıklamada, “Akçaabat için gece gündüz çalışıyoruz. Sahil Parkı’nın 3. etap ihalesini tamamladık. Yasal süreçlerin ardından yüklenici firmaya yer teslim edilmeye başlanacak. Bildiğiniz gibi, Akçaabat Sahil Parkı’nın 1. ve 2. etapları, sahilimize büyük bir güzellik kattı. Halkımızın memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor. Anneler, çocuklarıyla birlikte Akçaabat Sahil Parkı’nda güvenli ve huzurlu bir ortamda vakit geçirebiliyor. Şimdi, 3. etap kapsamında Marina bölgesinden balıkhaneye kadar uzanan sahil kesimini yenileyerek halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz. Gelecekte ise, sahil şeridimizi Yıldızlı Mahallesi’ne kadar etaplar halinde tamamlamak istiyoruz” şeklinde bilgi verdi.