Akbank Girişim Bankacılığı ve Arya Yatırım Platformu, 11 Mart itibarıyla başlayan Girişimci Akademisi ile erken aşama teknoloji girişimcilerine kapsamlı eğitim ve mentor desteği sağlamaya başladı. Bu iş birliği, 2024 yılı içerisinde binlerce girişimciye ulaşarak finansal ve finansal olmayan destek mekanizmalarıyla ölçeklenebilir iş modellerini desteklemeyi hedefliyor. 2025 yılı itibarıyla ise girişimcilerin daha kapsamlı eğitim, mentörlük ve yatırım olanaklarından yararlanması sağlanarak ekosistemin sürdürülebilir büyümesi desteklenecek.
Akbank Girişim Bankacılığı ve Arya Yatırım Platformu, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemine sağladığı katkıları sürdürüyor. 2024 yılı itibarıyla kurulan bu iş birliği 2025 yılında yeni programlarla daha da güçlendirilmesi bekleniyor.
Yılın ilk etkinliği olan Girişimci Atölyesi, 300’den fazla katılımcıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Ayrıca, Girişimci Akademisi sürecinde Mart ayında başlayan eğitim, 20 seçkin teknoloji girişimine yönelik olarak, 5 hafta süresince tasarlanmış bir mentörlük ve eğitim deneyimi sundu.
Girişimcilik ekosisteminin ihtiyaçlarına yönelik özel çözümler sunan Akbank’ın 2024 yılında hayata geçirdiği Girişim Bankacılığı ile girişimlere sürekli destek verdiğini ifade eden Akbank KOBİ Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Akbank olarak sadece finansal destek değil, aynı zamanda bilgi, mentörlük ve yatırımla ülkemizin teknoloji üretimi alanındaki dönüşümüne yardımcı oluyoruz. Teknogirişim Paketi ile 2000’in üstünde girişimciye ulaştık ve bu modeliyle girişimlerin daha hızlı ve etkili bir gelişim göstermelerine katkı sağladık. Arya Yatırım Platformu iş birliği ile ekosistemin sürdürülebilir büyümesine yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2025 yılına iki önemli programla başladık ve girişimcilerin gösterdiği yoğun ilgi, doğru destek mekanizmalarını devreye aldığımızı gösteriyor. Yıl içinde yenilikçi programlarla girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Arya Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ise, Akbank ile birlikte inşa ettikleri girişimci destek ağını 2025 yılında daha da güçlendirmeye gayret ettiklerini belirterek, “Ortak vizyonumuz, Türkiye’nin girişimcilik ekosistemini daha ileri taşımak ve küresel ölçekteki teknoloji girişimlerini güçlendirmek üzerine kuruludur. Girişimcilerin ihtiyaçlarına yanıt veren çeşitli destek mekanizmaları ve programlar geliştiriyoruz. 2024’teki iş birliğimiz 2025 yılında daha da güçlenecektir” dedi.
Girişimci Akademisi’nin bu yılki ikinci dönemine seçilen 20 girişim arasında; Artificlient, AT-AK, Beespenser Teknoloji, Beetech Biyoteknoloji ve daha birçok teknoloji girişimi yer aldı. 25 modülden oluşan program, girişimcilere iş fikirlerini geliştirmek için gerekli beceri ve vizyonu kazandırmayı hedefliyor. Programın sonunda gerçekleştirilecek olan demo day etkinliğinde, iki girişim tanıtım desteği kazanacak.
Girişimci Akademisi, tüm girişimcilerin katılımına açıktır; ancak cinsiyet dengesi gözetilerek seçim sürecinde öncelikler belirlenmektedir. Program, girişimcilik ekosisteminde çeşitliliği artırmayı ve fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, farklı bakış açılarına sahip ekipleri desteklemeyi amaçlıyor.
Akbank Girişim Bankacılığı ve Arya Yatırım Platformu, 2024’de düzenledikleri 7 farklı program ile birden fazla girişimciye destek sundu. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki katılımcılar için hem yüz yüze hem de çevrimiçi çeşitli atölyeler ile 23 start-up mezuniyet gerçekleştirdi. Ayrıca Yatırım Hazırlık Programı’na katılan 16 girişimden 6’sı için yatırımcı görüşmeleri devam ediyor.
Akbank, girişimcilere iş birliği, pazarlama ve tanıtım olanakları sunarak 2024 yılında dört girişimle işbirliği yapmanın yanı sıra iki girişimin de müşteri ağına katılmasını sağladı. Bankanın Youtube kanalında yayınlanan “KOBİ’den Söylemesi” serisi ile girişimcilerin hikayeleri geniş kitlelere ulaşırken, podcast ve tanıtım desteği ile girişimcilerin öne çıkması sağlanıyor.