Ahlat’ta 1071 Ahlat-Malazgirt Zaferi Hazırlıkları Başlatıldı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde 1071 Ahlat-Malazgirt Zaferi’ne yönelik ön hazırlıkların yapıldığı bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda Etkinlikler ve İhtiyaçlar Ele Alındı
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya’nın liderliğinde Ahlat Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan bu toplantıda, 23-24 ve 25 Ağustos tarihlerinde kutlanacak olan Ahlat etkinlikleri, konaklama seçenekleri ve gereken ilave alanlar üzerine değerlendirmeler yapıldı.
Ayrıca, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda gerçekleştirilecek olan anma töreninin programı ve mezarlıkta devam eden arkeolojik kazı çalışmaları hakkında güncel bilgiler tartışılarak, bu bağlamda yapılacak hazırlıkların aşamaları gözden geçirildi.
Toplumsal Entegrasyon Çalışmaları Üzerine Vurgu
Toplantıda, Ahlat’a yerleştirilen Ahıska Türkleriyle ilgili iskân süreçleri, bulundukları bölgedeki durum ve toplumsal entegrasyon konularında yürütülen çalışmalar da gündeme geldi. Bu çerçevede, kamu kurumlarının uyumlu bir şekilde iş birliği yapmasının önemi vurgulandı.
Toplantıya Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ve ilgili kurumların müdürleri katıldı.