Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Ağrı’da “Okulum Beni Bekler” Projesi Kapsamında Eğlenceli Etkinlik Düzenlendi

    Ağrı’da “Okulum Beni Bekler” projesi, devamsız öğrencileri okula kazandırmak amacıyla etkinlik düzenledi. Ozanlar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda yapılan etkinlikte resim sergisi açıldı ve halay çekildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, özellikle kız öğrencilerin eğitimle buluşmasına vurgu yaptı. Öğrenci Dila Nur Karhan, etkinliği çok beğendiğini belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Okulum Beni Bekler Projesi ile Öğrenciler Coşku Dolu Anlar Yaşadı

    Ağrı’da eğitim hayatına tekrar dahil olamayan öğrencilerin okula kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen “Okulum Beni Bekler” projesi çerçevesinde anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Ozanlar Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleştirilen etkinlik, gençlerin eğlenceli anlar yaşamasını sağladı.

    Etkinlikte Renkli Anlar ve Birliktelik

    Ağrı Valiliği’nin öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen projede, yaklaşık 350 öğrenci eğitim görmekte. Hem kız hem de erkek pansiyonlarının bulunduğu okulda, öğrencilerin okulda geçirdikleri zamanı daha keyifli hale getirmek, eğitim ortamlarını sevdirmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

    Etkinlik kapsamında öğrencilerin yaptığı resim sergisi açıldı ve ardından akşam yemeğinde bir araya gelindi. Ancak programın en dikkat çekici kısmı, öğrencilerin ateş etrafında halay çekimi gerçekleştirmesi oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek de bu eğlenceli atmosfere dahil olarak öğrencilere eşlik etti.

    Kız Öğrencilerin Eğitime Katılımı Öncelikli Amaç

    Hasan Kökrek, etkinlikte yaptığı konuşmada projenin esas amacının, özellikle kız öğrencilerin okula yeniden kazandırılması olduğunu vurgulayarak, “Okulumuzda yaklaşık 350 öğrencimiz var. Pansiyonlarda kalan öğrencilerin daha nitelikli zaman geçirmesi ve okula sahip çıkmaları için bu etkinlik düzenlendi. Pansiyondaki öğrencilerimizin resim sergisini açtık, ardından akşam yemeği ile güzel bir gün geçirdik. Ateş etrafında halay çekerek coşkulu anlar yaşadık. ‘Okulum Beni Bekler’ projesi ile bu tür etkinlikleri yıl boyunca sürdüreceğiz. Amacımız, hiçbir öğrencimizin eğitim hayatının dışında kalmamasını sağlamak” dedi.

    Etkinlikte yer alan öğrencilerden Dila Nur Karhan, “İlkokuldan beri buradayım. Güzel ve zorlu anılar biriktirdik. Bugün harika bir etkinlik oldu; şarkılar eşliğinde eğlendik ve Millî Eğitim Müdürlüğü bize güzel bir hediye sundu. Bugün hayatımda okulda geçirdiğim en özel günlerden biri oldu. Çok teşekkür ederiz. Eğlencelerin devamını dört gözle bekliyorum” şeklinde konuştu.

    Projenin hedefi, devamsız öğrencilerin eğitim süreçlerine yeniden katılmalarını sağlamak ve eğitimde fırsat eşitliği oluşturmaktır.