Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ağrı’da 2025’in İlk Yarısında 2 Bin 80 Gıda Denetimi Yapıldı, 37 İşletmeye Ceza Kesildi

Ağrı Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2025’in ilk altı ayında 2.080 gıda denetimi yapıldığını duyurdu. Bu denetimlerde mevzuata aykırı davranan 37 işletmeye para cezası kesildi. Kamu sağlığını koruma amacıyla denetimler sürecek.

Ağrı Valiliği, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2025'in ilk

Ağrı’da Gıda Güvenliği Denetimleri Artıyor

Ağrı Valiliği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen denetimler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi. Bu kapsamda, halk sağlığının korunması ve vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak amacıyla il genelinde toplam 2 bin 80 denetim yapıldı.

Denetimlerin Detayları

Bu denetimlerin içeriğinde, 670 uygulama toplu tüketim işletmelerine, 1,123 gıda satış işletmesine ve 287 gıda üretim işletmesine yönelik olarak gerçekleştirildi. Denetimler sırasında yasal düzenlemelere uymadığı tespit edilen 37 işletmeye idari para cezası kesildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütülen denetimler, vatandaşların sağlığı için büyük bir önem taşımaktadır. 2025 yılının ilk 6 ayında yapılan denetimlerde, yasalara uymayan 37 işletmeye ceza verilmiştir. Sağlık koruma çalışmaları kararlılıkla sürecektir.” ifadeleri yer aldı.

Bu girişim, gıda güvenliğinin sağlanması ve halk sağlığının korunmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.