Ağrı Dağı Etekleri, Ziyaretçi Akınına Uğradı
Doğu Anadolu’nun gözde lokasyonlarından biri olan Ağrı Dağı’nın eteğinde, Kurban Bayramı tatiliyle hafta sonunun birleşmesiyle birlikte büyük bir ziyaretçi akışının yaşandığı gözlemlendi.
Iğdır ve Ağrı gibi çevre illerden gelen yüzlerce insan, Ağrı Dağı’nın benzersiz manzarası eşliğinde piknik yapma, kamp kurma ve doğa yürüyüşlerine katılma fırsatı buldu. Yıllardır süren terör tehdidinin sona ermesiyle birlikte “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda önemli bir değişim yaşandığı belirtildi. Huzur dolu ortam, bölge turizminin yeniden canlanmasını sağladı. Artan yerli ve yabancı turist ilgisi, bölge halkının ekonomik ve sosyal açıdan olumlu etkilenmesine yol açtı. Uzun bir aradan sonra güvenli bir şekilde ziyaret edilebilen Ağrı Dağı etekleri, doğal güzellikleri sayesinde doğa turizmi için büyük bir potansiyele sahip.
Turizmde Atağa Geçen Bölge
Yetkililer, bölgeye olan ilginin artarak devam etmesi için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade ediyor. İş insanı Mahmut Bahar, geçmişte bu alanların kıymetsiz olduğunu, ancak yaşanan olumlu gelişmeler sonucu halkın köylerine geri döndüğünü aktardı. Bahar, “Hafta sonu ve bayram dolayısıyla çiftliğimize yoğun bir ilgi var. Ziyaretçilerimiz, piknik, at turları veya ATV gezileri için çiftliğimize gelmekte. Tüm ziyaretçilerimiz, buraya gelmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmak zorunda, çünkü yer bulmak oldukça zor. Geçmişte halk piknik yapmak için rahatça buraya gelemiyordu. Bugün ise müşterilerimiz, huzur içinde pikniğini yapabiliyor ve gezintilerini gerçekleştirebiliyor. Bu dönüşüm için devletimize teşekkür ederiz; burası artık terör bölgesi olarak anılmıyor” şeklinde konuştu.