Kozluk’ta Derin Çukura Düşen İnek Kurtarıldı
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Ağaçlı köyünde, köylülerin dayanışması sayesinde derin bir çukura düşen bir inek, başarılı bir kurtarma operasyonuyla yeniden hayata döndü.
Olayın Detayları
Ağaçlı köyünün kırsal alanında yaşanan bu durum, bir ineğin otlanırken dengede duramayıp yaklaşık 3 metre derinliğindeki bir çukura düşmesiyle başladı. İneğin çukurda mahsur kaldığını fark eden köylüler, durumu hemen değerlendirdi ve harekete geçti.
Köylülerin Kurtarma Çabaları
Köylüler, çukurun yanındaki çevreden buldukları merdiveni kullanarak ineği çıkarma çalışmalarına başladılar. Bu süreçte, hayvanın paniğinin azalması için sakinleştirici bir yaklaşım sergilendi. Uğraşların ardından ineğin kurtarılması mümkün olurken, hayvan herhangi bir zarar görmeden yeniden özgürlüğüne kavuştu.
Bu olay, Ağaçlı köyü sakinlerinin işbirliği ve yardımseverliğinin güzel bir örneği olarak dikkat çekti.