Afyonkarahisar’da Tarihi Camiye ve Evliya Kabirlerine Zarar Veren Şahısların Tespiti İçin Soruşturma Başlatıldı.

Editör
1 Min Read

Afyonkarahisar’da Tarihi Camii Eklentilerine Zarar Verildi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Çay Mahallesi’nde bulunan Havai Camii, kimliği tespit edilemeyen kişiler tarafından tahrip edildi.

Olay, caminin abdesthane ve tuvalet kısımlarındaki muslukların yanı sıra pisuvarların kırılmasıyla ciddi şekilde zarar gördü.

Evliya Kabirlerinde Hasar Tespit Edildi

Ayrıca, caminin avlusunda yer alan evliya kabirlerinin taşları üzerinde de hasar oluştuğu bildirildi. Olayın, dün gece yatsı namazından sonra gerçekleştiği düşünülüyor.

Yerli güvenlik birimleri, suçluların yakalanmasına yönelik olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatırken, olay mahallindeki güvenlik kameralarının incelemeye alındığı öğrenildi.

Bu tür tarihi ve manevi değerlere zarar veren eylemlerin, toplumda derin bir üzüntü ve infial yarattığı vurgulanıyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış