Afyonkarahisar'da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) ile kırsal kalkınmaya yönelik önemli bir girişim başlatılıyor. Proje, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) iş birliğiyle hayata geçirilecek. Vali Dr. Naci Aktaş'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda, proje kapsamındaki çalışmalar detaylı bir şekilde değerlendirildi.
Proje Hedefleri
Bu proje sayesinde, Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sinanpaşa ve Şuhut ilçelerine bağlı toplam 129 köyde çeşitli tarımsal ve sosyal kalkınma faaliyetleri yürütülecek. Kırsal alanda yaşayan vatandaşların ekonomik ve sosyal refahını artırmayı amaçlayan bu projede, tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve üreticilerin gelir kaynaklarının çeşitlendirilmesi hedefleniyor.
Vali Aktaş, Afyonkarahisar'ın güçlü tarımsal potansiyelinin daha da ileriye taşınacağını ve kırsalda yaşayanların refah seviyesinin artırılacağını belirterek, projeye ilişkin kararlılıkla sürdürülecek çalışmaları vurguladı. Bu girişimin, bölgedeki tarımsal üretimin geliştirilmesine ve üreticilerin emeğinin daha yüksek ekonomik bir değere dönüştürülmesine katkı sağlaması bekleniyor.
