Afyonkarahisar İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Afyonkarahisar’ı Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması”nın ön elemeleri, Millî Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Yüzyılı vizyonu ve Genç AR-GE projesi çerçevesinde gerçekleştirildi. Yarışmaya, 65 farklı liseden toplam 195 öğrenci heyecanla katıldı.
Etkinlik, Emir Murat Özdilek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Öğrenciler, 10 ayrı salonun her birinde aynı anda bilgi ve kültür temalı yarışmalara katıldılar. Bu organizasyon, AR-GE kültürünü yaygınlaştırma, girişimcilik ve katılımcılık becerilerini geliştirme, eşitlik ilkesine dayalı olarak nitelikli bireyler yetiştirme ve hem ulusal hem de uluslararası AR-GE etkinliklerine katılımı artırma gibi hedeflere yöneliktir. Ayrıca, Afyonkarahisar’ın zengin tarihî ve kültürel mirasının yeni nesillere aktarılması da bu etkinliğin bir başka amacıdır.
Yarışma sırasında, Afyonkarahisar’ın tarih boyunca ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerine, şehrin mermer ve termal kaynaklar gibi doğal güzelliklerine, tescillenmiş gastronomi ürünlerine ve geleneksel el dokuması kilimlere vurgu yapıldı. Bu sayede, öğrencilerin yerel kültür ile tarih bilincinin geliştirilmesi ve şehre olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi hedefleniyor.
“Afyonkarahisar’ı Keşfet Bilgi ve Kültür Yarışması”nın finale ulaşan aşaması, 21 Mayıs 2025 tarihinde yapılacak.