Afet Sonrası Hasar Tespiti Eğitimi Bayburt’ta Gerçekleştirildi
Afet sonrası yapılan çalışmaları daha verimli hale getirmek için kamu ve özel sektöre bağlı teknik personellere yönelik ‘Afetler Sonrası Hasar Tespiti’ eğitimi düzenlendi.
Eğitim, Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün konferans salonunda gerçekleşti. Program, ildeki inşaat mühendisleri, mimarlar, inşaat teknikerleri ve AFAD personelinin katılımıyla yapıldı. Eğitimde, afet sonrası binalarda gerçekleştirilen hasar tespit işlemlerinin standartları, göz önünde bulundurulması gereken teknik yöntemler ve kritik detaylar üzerine bilgiler verildi.
Teknik Kapasitenin Güçlendirilmesi Hedefleniyor
Eğitim programında, sahada mevcut teknik kapasitenin yükseltilmesi amaçlandı. Hasar tespit süreçlerinin hızlı ve hatasız bir şekilde gerçekleşmesinin, afet sonrası iyileştirme çalışmalarında büyük bir öneme sahip olduğu önemle belirtildi.
Bayburt Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Sevim, bu tür eğitimlerin afetlere karşı hazırlık sürecinde teknik personelin sahadaki etkinliğini artıracağını dile getirdi. Sevim, “Kısa sürede en doğru tespiti yapmak için gerekli yetkinliğe ulaşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.
Katılımcıların sorularının yanıtlandığı bu eğitimin ardından program sona erdi.



