Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    AFAD Gönüllüleri İçin Akreditasyon Sertifika ve Kimlik Töreni Düzenlendi

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında akreditasyon sertifika töreni düzenleyerek destek AFAD gönüllülerine kimlik ve sertifikalarını verdi. Törende konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, gönüllülerin afet yönetimindeki önemine vurgu yaptı. AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, gönüllülüğün kültürel değerlerimizi yansıttığını dile getirdi.

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 5 Aralık Dünya

    AFAD, Gönüllüleri Onurlandırdı

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü çerçevesinde özel bir etkinlik düzenleyerek, akreditasyon sürecini başarıyla tamamlayan gönüllüler için ‘Akreditasyon Sertifika ve Destek AFAD Gönüllüleri Kimlik Töreni’ gerçekleştirdi. Törene, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan ve gönüllüler katılım gösterdi.

    Gönüllülük ve İmece Kültürü

    AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, etkinlikte yaptığı konuşmada, gönüllülük, imece ve akreditasyon gibi kavramların önemine vurgu yaptı. İmece kültürünün, insanların karşılıksız yardımlaşmalarını ifade ettiğini belirten Pehlivan, bu anlayışın toplumda önemli bir yer tuttuğunu aktardı. “Gönül” kelimesinin ise birçok duyguyu içinde barındıran bir kavram olduğunu ifade eden Pehlivan, “Gönüllülük, kalben ve ruhen bir arada olmayı, yardımlaşmayı ifade eder. Bu anlamda gönüllülük çerçevesi oldukça genişlemiştir” dedi.

    Bakan Yardımcısı Karaloğlu’ndan Önemli Mesajlar

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, gönüllülüğün, afet yönetimindeki önemine dikkat çekerek, “AFAD bir koordinasyon kurumu. Afet yönetimi gönüllülerle yürütülüyor. Şu an akredite ettiğimiz gönüllü sayısı 16 bini aştı. Ancak, resmi arama kurtarma personel sayımız sadece 3 bin 500. 6 Şubat depremi, bu sayının yeterli olmadığını gösterdi” ifadelerini kullandı. Karaloğlu, bu tür devasa durumlar karşısında gönüllülere ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi.

    Tören sonunda gönüllülere kimlik ve sertifikaları takdim edilerek, onların bu önemli hizmetteki rolleri onurlandırıldı.