Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir’deki Depremzedeleri Ziyaret Etti

    AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir’de depremden etkilenen mahalleleri ziyaret etti. 285 ekip ve 570 personelle yürütülen çalışmalarda, 200 konteyner kurulumu yapılırken, nakdi destek talepleri de karşılanıyor. Hasar tespit çalışmaları sürüyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    AFAD Başkanı Pehlivan, Balıkesir’de Deprem Bölgelerini İncelemede Bulundu

    Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Balıkesir’de meydana gelen deprem sonrası etkilenen bölgeleri ziyaret etti.

    Hasar Tespit Çalışmaları Devam Ediyor

    Başkan Pehlivan, Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, milletvekilleri ve ilgili kurumların temsilcileriyle birlikte, Şahinkaya, Yaylacık, Çaygören, Süller, Armutlu, Küçükbükü, Çakıllı ve Kızılgür mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret sırasında 285 ekip ve 570 personelin görev yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi; vatandaşlar hasar tespit süreçleri, konteyner kurulumu ve diğer iyileştirme faaliyetleri hakkında bilgilendirildi.

    Yaşam Konteynerleri ve Nakdi Destek

    AFAD’ın yaptığı açıklamada, depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlar için hemen 200 yaşam konteynerinin bölgeye ulaştırıldığı belirtildi. Ayrıca, depremin ilk 36 saatinde sahada gerekli çalışmalar tamamlanarak konteynerlerin kurulumuna başlandığı ifade edildi. Üçüncü günde 104 konteynerin yerleştirilerek ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği kaydedildi. Konteyner yerine nakdi barınma desteği isteyen 200 ailenin taleplerinin karşılandığı belirtilerek, ödemelerin yapıldığı açıklandı. Hasar tespit süreçleri tamamlandıkça konteyner yerleştirme ve nakdi destek çalışmaları sürdürülmeye devam edecek.