Adıyaman’da Zoonoz Hastalıklarla Mücadele Devam Ediyor
Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, halk sağlığını tehdit eden zoonoz hastalıklarla ilgili mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.
Bu kapsamda, il genelinde gerçekleştirilen koruyucu ve önleyici faaliyetler hem hayvan sağlığının korunmasını hem de halkın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla yoğun bir şekilde yürütülüyor.
Halk Sağlığını Tehdit Eden Zoonoz Hastalıklar
Zoonoz hastalıklar, hayvanlardan insanlara geçebilen ve toplum sağlığı açısından ciddi tehditler içeren bulaşıcı hastalıklardır. Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bu tür hastalıkların yayılmasını önlemek için saha çalışmalarında büyük bir titizlikle çaba sarf ediyor.
Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara yönelik düzenli aşılama programları, sağlık taramaları, hayvan hareketlerinin kontrolü, hijyen denetimleri ve çiftçi bilgilendirme faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor. Brusella, şarbon, tüberküloz ve kuduz gibi zoonoz risk taşıyan hastalıklara karşı uygulanan aşılama çalışmaları, bu hastalıkların önlenmesinde önemli bir rol üstleniyor.
İl Müdürlüğü Ekiplerinden Aktif Müdahaleler
Adıyaman İl Müdürlüğü’nün veteriner hekimleri, düzenli saha ziyaretleri gerçekleştirerek hayvan sahiplerine hastalıklar hakkında bilgi veriyor ve bulaşıcı hastalıklar şüphesi taşıyan vakaları yerinde tespit ederek gerekli müdahaleleri yapıyor. Bu kapsamda, yerel halkın sağlığını koruma amaçlı yürütülen çalışmaların önemi giderek artıyor.
TRENDYOL SÜPER LİG EKİPLERİNDEN KASIMPAŞA, TEKNİK DİREKTÖRLÜK GÖREVİNE DAHA ÖNCE KAYSERİSPOR, KASIMPAŞA, TRABZONSPOR VE FATİH KARAGÜMRÜK’Ü ÇALIŞTIRAN SHOTA ARVELADZE’NİN GETİRİLDİĞİNİ DUYURDU.
ÇARŞAMBA BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ BAŞKANI MUSTAFA UÇAR, ENGELLİLER ADINA İZİNSİZ ŞEKİLDE YARDIM TOPLAYAN KİŞİLERE KARŞI VATANDAŞLARI UYARDI.