Adıyaman’da “Okuma Kültürü” Gelişiyor
Adıyaman’da kitap okuma alışkanlığını güçlendirmek ve öğrencilerin akademik performansını artırmak hedefiyle uygulamaya konulan “Adıyaman Okuyor” projesinin ödül töreni düzenlendi.
Perre Uygulama Oteli’ndeki ödül törenine Adıyaman Valisi Osman Varol ve il protokolü katılım gösterdi.
Adıyaman Valiliği destekli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen “Adıyaman Okuyor” projesi çerçevesinde, en çok kitap okuyan öğrencilere, velilere ve şiir, kompozisyon ile resim alanında ödül kazananlara başarı ödüllerinin verildiği bir etkinlik düzenlendi.
Törende bir konuşma yapan Vali Osman Varol, “Bizim amacımız öğrencilerimize okuma kültürünü aşılayarak araştıran, analitik düşünme yeteneğine sahip ve bilgi üretebilen bireyler olmalarını sağlamak. Bu anlamda ‘Adıyaman Okuyor’ projesinin, kitap okuma davranışını yaygınlaştırarak öğrenme isteğini artıracağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.